Ads 468x60px

24 decembrie 2012

Zeitgeist 2012: Anul in retrospectiva


23 decembrie 2012

Legatura dintre muzica si amintiri

Sunt sigur ca acest lucru nu mi se imtampla doar mie!!

Auzi o melodie veche si dupa primele acorduri iti trezeste amintiri, sunt acele momente care s-au petrecut cand acea melodie era la moda. Cel mai interesant este ca odata cu o melodie iti revin si imagini cu momente care nici nu ar mai fi revenit fara acel impuls. Asa ca asculta muzica pentru ca sa ai mai multe amintiri!!! 

Intoarcea bloggerului din mine!

        Stiu ca nu am mai scris de ceva timp pe blog, astazi se implinesc 13 zile de cand nu ma mai scris. Primul motiv a fost lipsa timpului, proaspat intors de la Iasi a trebuit sa imi realiniez, daca pot spune asa, prioritatilte vietii. Chiar este o concidenta ca am reinceput sa scriu in a 13 zi, oricum nu sunt superstitios. Este foarte probabil ca si urmatoarea perioasa sa fie una fara postari pentru ca vin sarbatorile, momentul in care toata lumea intra in repaus de la rutina zilnica si incepe cura cu bautura si carnati :)). Cam asta am avut de spus, nu prea multe!!

10 decembrie 2012

Gura pacatosului adevar graieste

Vizibil nervos, Vasile Blaga a facut o gafa care cu siguranta a starnit multe hohote de ras cand a "recunoscut" ca "de mai bine de o luna, ARD-ul a dus o campanie de mistificare si manipulare nationala." 

09 decembrie 2012

Ajunge in fata comisiei de votare



Cu o lovitura puternica, voi alege!!

Astazi este ziua cea mare, ziua in care ne exercitam dreptul de vot. De prea mult timp astept acest moment si oricat de neprielnica este vremea nu vreau sa ratez ocazia de a sustine o formatiune politica si de a da o palma celorlalte. Niciodata nu am avut aceasta dorinta de a vota. Odata ajuns in cabina probabil ca voi verifica de trei ori locul in care am sa pun stampila dupa care, cu o lovitura puternica, voi alege.

07 decembrie 2012

Taxa Google pentru cautare

Este posibil ca Google sa nu mai fie gratuit incepand cu Germania, tara in care este posibil sa se aplice aceasta taxa. Legea copyright-ului este in prezent in dezbatere in Parlament iar daca va fi promulgata utilizatorii Google vor trebui sa plateasca o taxa pentru fiecare accesare a unei pagini media cum ar fi articole din ziare, fotografii etc. Banii astfel stransi vor merge catre acele publicatii care au fost accesate.

Odata cu aceasta modificare vor fi voci pro si contra. Eu sunt pro si am sa iti spun si din ce motive. In primul rand o astfel de lege, prin care site-urile de media ar castiga din continut, ar duce la o scadere a numarului de bannere publicitare pe acele site-uri, deci mai putini nervi la accesare si mai cred ca ar duce la o crestere a calitatii continutului de pe internet. Daca tot platesc pentru o accesare trebuie sa fie ceva de calitate, nu prostiile astea de pe Evenimentul sau Gandul. Vor fi aia care o sa strige in gura mare ca internetul trebuie sa fie liber si multe altele de genul asta. Le spun ca internetul este liber, poti accesa ce pagina vrei si nimeni nu te obliga sa intri pe un site sau sa folosesti Google. Si mai cred in dreptul fiecaruia de a-si pune o taxa pentru accesarea proprietatii intelectuale sau sa isi rezerve dreptul de a-si selecta cititorii.

Ce site-uri de informare merita citite

Salutare!
Eu am abonamente feed la mai multe site-uri de informare din Romania dar ma nemultumeste ca marea majoritate a stirilor sunt de cacao si redactorii aia sunt tot timpul socati orice stire incepe cu "Soc" si "Incredibil" dar daca citesti articolul ti se face mila de neuronul plapand din capul acestuia si de cele mai multe ori titlul nu este reflectat in continut. Vreau 2-3 site-uri pentru informare dar sa fie serioase.
 Tu ce presa citesti? Sau mai exact de la ce site-uri de stiri ai abonament feed?
Just smile and wave boys, smile and wave!

06 decembrie 2012

Base va ureaza sanatate si impliniri

Base, presedintele ilegitim al Romaniei, a iesit sa ureze numai de bine celor ce poarta numele Sfantului Nicolae.Mesajul ar fi fost complet daca adauga si traditionalul "Sa traiti bine!"

Iata mesajul:

"Doresc să urez tuturor celor care poartă numele Sfântului Nicolae multă sănătate şi împliniri alături de cei dragi. Fie ca sărbătoarea acestui sfânt atât de îndrăgit, care a împărtăşit lumii întregi generozitatea şi puterea credinţei, să ne aducă speranţă şi bucurie. La mulţi ani!"

Preţurile locuinţelor s-au redus la jumătate faţă de 2008

Pretul constructiilor a inceput sa scada din martie 2008 si este pe aceeasi panta descendenta chiar si in acest moment. Se pare ca pretul pe metru patrat se afla undeva la jumate fata de cel din 2008 si anume 1.000 de Euro/mp. Pretul inca este sus si ma are loc de scadere. 1000 de Euro/mp este enorm de mult in conditiile in care pretul de constructie nu depaseste 5-600 de Euro/mp si asta  daca se folosesc materiale scumpe. va dati seama ca dezvoltatorii nu se complica prea mult si tind sa termine o constructie cu un pret cat mai mic pe metru patrat. Din punctul meu de vedere, un dezvoltator nu ridica o constructie cu mai mult de 400 de Euro/mp.

03 decembrie 2012

Cum sa calculez bugetul pentru renovarea unei locuinte?

Tu intrebi


Doresc sa renovez locuinta, adica sa pun geamuri termopan, usa tot la fel, centrala termica (90mp. suprafata), sa ridic cu un metru zidul garajului, sa torn placa peste si sa vin cu acoperisul de pe casa peste garaj. As mai avea si prin casa de facut cate ceva: de zugravit, gresie in bucatarie si antreu ... cate voi reusi... a da, si zugravit casa pe dinafara, asta neaparat. Cum sa-mi calculez bugetul pentru asta? Vreau sa iau credit de la banca, ce suma mi-ar trebui?

Eu raspund

In ceea ce priveste costul renovarii apartamentului, excluzand modificarile asupra garajului, puteti realiza chiar si dumneavoastra o estimare a costului, masurand suprafetele si luand in calcul un pret mediu de pe piata, pentru fiacare material necesar.
Referitor la problema cu garajul, aveti nevoie de autorizatie pentru a face modificarile dorite. In cazul in care deja aveti aceasta autorizatie, apelati la un arhitect pentru a va face un calcul pe proiectul existent. Acest calcul se numeste deviz. Arhitectul va va da sfaturi si in ceea ce priveste masurile de siguranta pe care trebuie sa le aveti in vedere vis a vis de modificarile pe care doriti sa le faceti.

Cum pot ascunde sau modifica colturile rotunjite?


Tu intrebi

Buna ziua!
Sunt noua pe acest site, dar am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Problema mea consta in faptul ca dorind sa reamenajez o camera dintr-o casa veche, am constatat rotunjimea colturilor dintre tavan si pereti, ceea ce nu ma incanta foarte tare. Ce as putea face sa dau o nota de modernitate acestei camere, luand in considerare acest lucru? Cum le pot ascunde sau modifica?
Cu multumiri anticipate,
Mihaela Trifu

Eu raspund

Stimata doamna Mihaela Trifu,
Daca doriti sa ascundeti aceste scafe, puteti realiza un tavan fals cu cativa centimetri sub ele. Insa este mult mai simplu sa angajati un zidar care sa le inlature pur si simplu si apoi sa refaca zonele la unghi drept.

Ce solutie oferiti pentru a realiza un tavan?


Tu intrebi

Buna ziua!
Am o casa la care am facut unele modificari mai precis am adaugat inca 3 incaperi, si am ajuns la faza tavane. Pe grinzile de lemn am prins in cuie cherestea cu grosimea de 2,5 pe toata suprafata tavanelor ,ce solutie oferiti pentru a realiza un tavan?
Am primit unele indicatii de la diversi meseriasi , cu placi de rigips sau cu polistiren lipit direct pe cherestea.
As dori un sfat si de la dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.

Eu raspund

Stimate d-le Marius Barbus,
Ambele solutii sunt posibile tehnic vorbind, dar cu urmatoarele obsevatii:
In cazul tavanelor cu gips-carton prinderea placilor va sfatuiesc s-o faceti nu direct pe scindura ci prin intermediul profilelor specifice sistemului, montate perpendicular pe directia pe care s-a batut scindura.
Pentru varianta cu polistiren, folositi placile produse special in acest scop si care au un sistem de imbinare prin petrecere care impiedica aparitia fisurilor ulterioare.
Personal prefer primul sistem chiar daca este mai costisitor.

Coreea de Nord vrea sa aiba propriul satelit

Coreea de Nord vrea sa lanseze "un satelit pasnic" pe orbita Pamantului. Pe sistemul "numai voi sa va uitati in curtea noastra? vrem sa va vedem si noi". Problema este ca Statele Unite si aliatii sai, inclusiv Coreea de Sud si Japonia considera ca acea racheta are alte scopuri si anume testarea unie rachete balistice cu raza lunga de actiune. Incluziv Rusia se opune lansarii satelitului.
Cu statul Coreean nu prea ai ce sa discuti ca ei oricum fac ce vor in curtea lor. Ramane de vazut intre 10 si 22 decembrie daca racheta va fi balistica sau va trimite un satelit pe orbita. In ambele cazuri nu cred ca este bine.

In spirit de gluma si pentru a da de treaba fanilor sfarsitului lumii sa speram ca nu va fi o bomba atomica lansata pe data de 21 decembrie astfel incat sa se implineasca profetia.

Taxa auto - I will be back

In aceste momente premergatoare alegerilor, guvernantii sunt si ne tin intr-o stare de "silenzio stampa". Nu intra in vigoare nici o lege care ar putea supara electoratul deoarece miza este prea mare insa dupa alegeri, indiferent de cine va forma guvernul, mecanismul de sufocare a cetateanului va reporni. Un prim factor va fi reinstalarea taxei auto. Sigur ca aceasta nu o sa fie sub aceasta denumire pentru ca ar speria cetateanul care face borboane pe frunte doar cand aude aceste doua cuvinte. Se va numi taxa de protectie a mediului dar in esenta va fi taxa auto cu un machiaj care sa o faca mai agreabila. Premierul Victor Ponta a anuntat ca "taxa nouă va intra în vigoare când va fi gata".

Cand va fi gata?

In opinia mea, va fi gata undeva dupa 9 decembrie si este foarte probabil sa intre in vigoare undeva pe la inceputul anului viitor.

Abuzul facut de RCS&RDS

Dupa ce au scos din grila de programe canalul de televiziune Discovery Channel, cei de la RCS&RDS au anuntat ca vor scoate si Animal Planet. De la data de 1 decembrie acestea au fost inlocuite cu proprile canale si anume Digi AnimalWorld si BBC Entertainment. Acest lucru nu este o problema pentru utilizatorii care nu vizioneaza aceste canale si pentru care lipsa sau inlocuirea acestora este lipsita de importanta. Eu ma declar un fan al canalelor de stiinta si in special un fan al Discovery Channel asa ca aceasta schimbare ma afecteaza grav.

De ce spun ca acest lucru este un abuz?

Pai, eu cand am facut contractul la RCS&RDS acesta avea precizata si o grila de canale pentru care am acceptat sa platesc o anumita suma iar RCS&RDS s-a angajat sa le furnizeze. Acum RCS&RDS imi spune ca acel contract este o vrajeala si ca pentru ei nu are prea mare importanta pentru ca oricum vor furniza ce canale vor muschii lor. Ma intreb ce ar fi zis RCS&RDS daca ma hotaram si eu sa nu mai platesc 10 lei la abonament, asa cum este precizat in contract, ci sa platesc doar 8 lei pe motiv ca nu mai am bani sau ca nu ma uit la anumite canale. Nu sunt jurist dar din cate imi dau seama aceasta actiune implica si o schimbare a contractului care poate fi efectuata doar cu acordul ambelor parti. Deci, daca nu imi convine aceasta schimbare consider ca am tot dreptul sa reziliez contractul si sa imi aleg alt provider.

02 decembrie 2012

Trolarea prietenei

Unul care poarta chilotii lui Batman isi impiedica prietena sa faca un video cv.

Interviu cu John McAfee intr-o locatie secreta

Cum se monteaza parchetul laminat

Pentru montarea corecta a parchetului laminat, suportul trebuie sa fie plan si rigid. Planeitatea se poate obtine prin turnarea sapei autonivelante. Inainte de aplicarea parchetului se aseaza pe suport un strat de separatie, pe care il gasiti la orice magazin ce comercializeaza parchet laminat. Acesta are mai multe roluri, de termo- si fonoizolatie, dar si de a asigura glisarea parchetului la contractii si dilatari. Lipirea se va face pe canturi. Avantajul principal este rezistenta la apa a lipiturii, precum si consumul redus pe unitatea de suprafata si lipsa totala a mirosului. Acolo unde conditiile permit, se stabileste orientarea lamelelor de parchet astfel incat rosturile dintre ele sa fie paralele cu latura scurta a camerei. Un recipient de 750g este suficient pentru aproximativ 30 m² de parchet laminat. Nu este indicat sa se prelucreze sub o temperatura de +3ºC. Lipirea realizata este foarte puternica, definitiva la numai 12 minute de la aplicare. Materialul care iese printre caneluri trebuie imediat sters cu o carpa umeda. Dupa intarire, surplusul nu mai poate fi indepartat decat mecanic. Suprafata de parchet trebuie sa fie montata cu rosturi de dilatatie la pereti, stiut fiind faptul ca materialul "lucreaza" functie de conditiile de temperatura si umiditate. Spatiul ramas între perete si parchet se mascheaza cu ajutorul plintelor. Se preseaza usor si montarea este gata.

01 decembrie 2012

Cum sa ai o camera luminoasa

Peretii reflecta sau absorb lumina mai mult sau mai putin, in functie de natura suprafetei lor. Este bine cunoscut faptul ca peretii finisati in culori deschise si stralucitoare reflecta mai multa lumina decat cei in culori inchise si terne, care absorb lumina . 

Pentru o iluminare reusita, retineti ca podeaua si plafonul reprezinta aproape 30% din suprafata unei camere cu toate acestea, un tavan alb reflecta pana la 90% din razele de lumina, in timp ce pardoseala nu reflecta decat 10%.

De asemenea, sursele luminoase gen lampadare si aplice cu variatoare de intensitate pot multiplica efectele luminoase si pune in valoare elementele interesante ale interiorului.

Centrale termice


Centrala termica potrivita locuintei tale

Odata cu apropierea iernii, a venit din nou vremea sa ne gândim la sisteme de încalzire a locuintei.

Este adevarat ca piata abunda de oferte la astfel de produse, însa cele mai cautate ramân centrale termice, asta poate si pentru ca gama este extrem de variata, de unde si preturile accesibile pentru majoritatea buzunarelor. Dar o gama diversificata de produse poate ridica probleme atunci când vine vorba de „ce se potriveste mai bine pentru fiecare locuinta în parte".

Centralele termice se împart în mai multe categorii în functie de

- putere,
- combustibilul pe care îl folosesc
- locul în care sunt instalate.

În functie de aceste caracteristici fiecare tip de centrala se preteaza anumitor spatii, iar nepotrivirea lor duce la performante scazute si utilizatori nemultumiti.

Alegerea corecta

S-a întâmplat tuturor sa se întoarca de la cumparaturi si sa constate ca produsul nou achizitionat nu este ceea ce cauta. De cele mai multe ori acest lucru se întâmpla atunci când ajuns în magazin, vânzatorul începe sa îti însire nenumarate modele care mai de care mai performante si mai sofisticate, dar care de multe ori se potrivesc cu ceea ce vrem precum nuca în perete. O astfel de greseala se poate face cu usurinta atunci când cumparam o centrala termica. Puterea este unul dintre caracteristice principale ale unui astfel de produs. Pentru apartamente, cele mai uzuale sunt cele de 24 de kw. Acestea reusesc sa faca fata cu brio apartamentelor standard românesti cu doua, trei sau patru camere si sa asigure apa calda pentru una sau doua bai. În ceea ce priveste apartamentele noi, cu suprafete mari, sau casele, calculul cu privire la dimensionarea corecta a centralei se face în functie de suprafata care trebuie încalzita si de numarul de consumatori de apa calda menajera. Recomandat este ca înainte de a pleca sa cumparati o centrala termica sa cereti opinia unei persoane cu experienta în domeniu.

Un alt tip de clasificare se face în functie de amplasare.

Astfel putem vorbi despre:

- centrale murale
- cele clasice care se pun pe perete
- centrale de pardoseala.

Acestea din urma sunt centrale cu puteri mai mari de 24 de kw si în general nu sunt recomandate pentru uz rezidential, iar acolo unde se instaleaza sunt folosite cele pe lemne si nu pe gaz metan. De asemenea, instalarea unei centrale de pardoseala într-o locuinta impune montarea unui boiler separat pentru producerea apei calde. Pe de alta parte, tinând cont de faptul ca este vorba de o centrala de putere mare, costurile de achizitie si de montare sunt si ele pe masura.

O ultima clasificare se face în functie de combustibilul pe care îl folosesc si se împart în:

- centrale pe lemne,
- cu peleti
- pe gaz
- electrice

Acestea din urma au la rândul lor câteva subcategorii. Tehnologia de functionare utilizata face ca centralele pe gaz sa se împarta în:

- centrale instant
- conventionale, recomandate pentru blocuri si în general persoanelor cu buget scazut
- centrale în condensare cu un randament ridicat si dotari complexe.

Tot în cazul centralelor pe gaz puteti opta pentru

- varianta combi, care produce atât apa calda menajera, cât si agent termic
- varianta care produce numai agent termic. 

In a doua situatie apa calda poate proveni de la un sistem combinat de boiler sau panouri solare.

O ultima subcategorie include

- centralele termice fara sau cu acumulare 
Acestea din urma dispun de un rezervor cu capacitate de pâna la câteva zeci de litri care asigura un aport sporit de apa calda. Din acest motiv, centralele termice cu acumulare sunt recomandate gospodariilor cu mai multi consumatori de apa.

Punerea in functiune

Alegerea tipului de centrala potrivit este doar începtul unui sir de decizii pe care va trebui sa le luati. Pe lânga clasificarea în functie de putere, amplasare si combustibil, la fel de importante sunt si functiile si dotarile de care dispune, garantia oferita de producator, dar si serviciile de garantie si service în postgarantie. Este important sa alegeti produse cunoscute pe piata si sa va asigurati ca reteaua de service este destul de extinsa. Astfel, în cazul unei defectiuni, se va putea interveni rapid, iar eventualele piese de schimb vor putea fi aduse într-un interval de timp mic. De obicei centrala termica se monteaza în bucatarie, dar în lipsa de spatiu se poate gasi si un alt loc favorabil bunei functionari. Indiferent de loc, montarea ei implica achizitionarea altor
materiale si implicit costuri suplimentare. Preturile centralelor termice variaza ca la orice alt produs, în functie de dotari. Cele mai simple pot fi achizitionate cu mai putin de 2.000 de lei, în timp ce o centrala sofisticata, cu functii complexe care ofera un grad de confort sporit, poate avea preturi de pâna la 10.000 de lei si chiar
mai mult.

29 noiembrie 2012

Alaturi de o pisica

A Life With Cats is a Life of Rejection

De ce apare condensul si cum poate fi combatut

Acest fenomen apare de regula in timpul sezonului rece si este rezultatul condensarii vaporilor de apa aflati in spatiul interior( al unei incaperi ), in urma contactului acestora cu partea interioara a peretilor care nu sunt adecvat termoizolati. Este un fenomen nedorit si daca nu se iau masuri in vederea indepartarii lui, poate aduce destule neajunsuri. Pe suprafetele pe care se produce favorizeaza aparitia diferitilor paraziti printre care si igrasia. Acest fenomen este mai des intalnit in asa zisele “incaperi umede”: bucatarii, bai, spalatorii (dar nu numai), unde de regula se intalneste o densitate mai mare de vapori calzi de apa si o temperatura mai ridicata a aerului. Este recomandabil ca la peretii exteriori ai unei case pentru evitarea aparitiei fenomenului de condens, straturile cu permeabilitate mai mare la vaporii de apa din aer, sa fie dispuse catre exterior (catre partea rece a peretelui). La peretii la care termoizolatia este dispusa la interior (spre partea calda a peretelui), riscul producerii fenomenului este mai ridicat, deoarece acest strat de izolare este alcatuit din materiale care au o permeabilitate destul de ridicata. In acest caz pentru evitarea formarii fenomenului se recomanda realizarea unor asa zise “bariere de vapori” impermeabile. Acestea se pozitioneaza pe partea peretelui care are o temperatura mai ridicata, prevazandu-se si un strat de difuzie pentru ventilare. O alta metoda pentru evitarea aparitiei fenomenului este realizarea unor pereti speciali alcatuiti din mai multe straturi diferite (multistrat), care sunt dispuse in asa fel incat stratul cel mai permeabil sa fie pozitionat cat mai la exterior. Pentru o eliminare mai rapida a vaporilor se poate prevedea un strat suplimentar de protectie aflat la o anumita distanta fata de straturile anterioare, permitand astfel ventilarea suprafetei ultimului strat de termoizolatie.Totusi in sezonul cald codensul poate sa apara si sa devina stanjenitor in spatiile speciale care au prevazute o climatizare artificiala (sere, saune, piscine), care nu sunt rezolvate corect din punct de vedere al izolatiei termice.

Cum sa iti amenajezi eficient bucataria

Bucatarii de vis , amenajate in incaperi imense … 

V-ati gandit bine insa in ce scop doriti sa folositi bucataria ?
Va fi destinata oare exclusiv pregatirii mancarii sau si servirii acesteia ?

De aceea inainte de a va decide nu uitati sa considerati toate aspectele , pozitive si negative. Amplasarea frigiderului , chiuvetei si aragazului trebuie sa determine asa-numitul “triunghi de activitati“ . Distanta ideala intre chiuveta si aragaz este de 1-2 m ; o distanta mai mica este insuficienta , iar cea mai mare de 2 m inseamna multi pasi inutili. Desi amplasarea frigiderului se stabileste dupa reguli mai stricte , el trebuie oricum sa formeze un al treilea varf al triunghiului, echidistant intre chiuveta si suprafata de lucru , in masura in care este posibil. Chiuveta este ideal de amplasat sub fereastra , iar masina de spalat in apropierea sa . De asemenea este foarte bine sa pastrati o distanta de 50cm intre aragaz si perete , in ideea de a manevra mai usor cratitele si castroanele . Cat despre cuptorul cu microunde , este recomandabil sa fie plasat pe suprafetele de lucru , pentru a usura accesul adultilor si pentru a-l impiedica pe cel al copiilor. Locurile ramase intre echipamentele standard si perete sunt adeseori suficiente pentru amplasarea unor dulapioare fixe sau mobile , a etajerelor de legatura etc. Cunoscand faptul ca o bucatarie amenajata corect reduce numarul de kilometri parcursi anual in acest spatiu de la 200 la 80 , este cazul sa reflectati indelung inainte de a porni la treaba …

Cum se confectioneaza etrierii

- se confectioneaza din OB37 cu diametrul de 6-8 mm ;

Dispunerea etrierilor la stalpi:
- distanta intre etrieri va fi de max. 20 cm ;
- in zonele de capat pe o lungime Ls , distanta dintre etrieri va fi de 10 cm ;
unde :
Ls = valoarea cea mai mare dintre - Hs/8 si 60 cm
iar Hs - inaltimea stalpului ;

Dispunerea etrierilor la grinzi :
- in zonele de capat pe o lungime Le = 2 Hgr. distanta dintre etrieri este de max. 20 cm ;
- in zona de camp diastanta dintre etrieri va fi de 3/4 Hgr ;
unde :
Hgr - inaltimea grinzii

Iar ca o informatie in plus :cand armati un stalp sau o grinda si vreti sa faceti o inadire a armaturii, atunci - lungimea de inadire a armaturii = 40 d
unde:
d- diametrul armaturii

Cum sa castigi la "ciocanele" sau piatra-hartie-foarfeca.


28 noiembrie 2012

Camera ideala

Te-ai mutat in casa noua si forma incaperilor iti creeaza probleme? Spatiul este prea mic sau dimpotriva, pare gol si neprimitor oricata mobila ai pune ? Mi-am propus sa te ajut si in aceasta problema frecvent intalnita si dezbatuta in amenajari interioare... iata cateva mici trucuri de efect:

Camera ingusta si inalta 
E lucru stiut ca nuantele inchise apropie peretii, iar cele deschise ii indeparteaza. Dar nu numai culorile in sine au aceasta ultima calitate. Poti crea senzatia de spatiu si cu ajutorul unor dungi orizontale, late si egale ca dimensiune, realizate pe perete in nuante complementare; sau, si mai bine, in tonuri diferite ale aceleiasi culori, de la cel mai deschis, la cel mai inchis. Foloseste vopsea-emulsie sau tapet uni pentru a obtine acest efect.

Camera joasa 
Vei compensa absenta inaltimii cu ajutorul unor dungi late, realizate pe verticala. Un alt mod de a ajunge la acelasi rezultat e sa vopsesti tavanul in alb sau bleu, iar peretii in culori mai inchise.

Camera prea spatioasa 
Nuantele calde de auriu, pruna sau teracota reduc din dimensiunile acesteia si o vor face mai prietenoasa, mai apropiata.

Camera cu o forma neobisnuita, pereti rotunzi 
Este preferabil ca atat peretii, cat si tavanul sa aiba aceeasi culoare, pentru ca atmosfera sa fie unitara, armonioasa. Acest efect il obtii si folosind o vopsea - emulsie satinata, intrucat luciul subtil al acesteia reflecta foarte bine lumina.

Camera de mici dimensiuni 
Cel mai indicat ar fi sa vopsesti peretii si tavanul in alb, dar poti incerca si alte nuante reci: violet (lila), bleu sau verde-menta. Un covor sau o mocheta de culoare deschisa va intregi aspectul final.

Constructii civile - Introducere


In conceperea constructiilor civile se urmareste asigurarea protectiei oamenilor, activitatii acestora precum si asigurarea unei bune calitati a sanatatii. Conceperea incepe de la exigentele utilizatorilor si prin stabilirea criteriilor de performanta se asigura o calitate maxima a produsului finit. In atingerea calitatii maxime se urmareste, in acelasi timp, folosirea unor tehnologii performante care sa asigure o viteza mare de executie si sa tina pretul constructiei la cel mai mic nivel posibil si sa asigure un cost mic de exploatare, insa fara sa afecteze calitatea constructiei. Structura de rezistenta va fi determinata foarte clar in functie de factorii ce o influenteaza cum ar fi natura terenului de fundare si zona geografica in care este amplasata aceasta.

In perioada urmatoare am sa scriu articole cu privire la constructiile civile incepand de la evolutia constructiilor civile, clasificari si alte lucruri elementare pana voi ajunge sa dezbat probleme de proiectare si executie a elementelor ce formeaza structura de rezistenta.

Mai jos am atasat un mic cuprins cu subiectele care le-am propus spre dezbatere insa asta nu inseamna ca acesta este cuprinsul final.

1. Elemente principale, consumul de energie, constructii ecologice, probleme in constructii, creativitate in constructii.
2. Evolutia constructiilor in timp ( voi explica si cateva constructii )
3. Conceptul de dimensiune modulara, dimensiuni si tolerante in constructii
4. Exigente,criterii de performanta
5. Iluminatul natural al unei constructii
6. Izolarea higrotermica a constructiilor si izolarea acustica.
Dupa toate acestea voi trece la proiectarea structurii de rezistenat si voi incepe cu:
7. Actiuni in constructii, incarcari.
8. Fundatii
9. Pereti. Zidarie.
10. Plansee
11. Acoperisuri
12. Scari

Cam asta ar fi.









27 noiembrie 2012

Istoria recenta a Romaniei in 4 minute si 46 de secunde


26 noiembrie 2012

Continuarea la cele mai bune metode de atragere a vizitatorilor pe blog


Asa cum am promis mai sus, astazi este ziua cea mare. Am sa mai prezint inca trei metode cu ajutorul caror poti sa iti promovezi blogul mai eficient. ( vezi aici )

  • Postari video. Aceasta metoda nu am folosit-o pana acum pentru ca nu am o camera video performanta. Un clip cu o calitate slaba a imaginii ar aduce mai multe puncte negative decat pozitive. Bloggerii care folosesc aceste postari spun ca impactul asupra publicului este urias.
  • Butoane sociale. Asta este un "must have". Nu exista blog fara a avea butoane sociale de promovare. La inceput am pus aceste butoane doar la sfarsitul articolelor insa din momentul in care le-am pus si in header, la inceputul articolelor si in sidebar am observat o crestere foarte mare a feedback-ului din partea cititorilor.

Iata si cireasa de pe tort.
Ce alta metoda de promovare poti extrage din acest articol?

25 noiembrie 2012

Nu pot să cred asta

Ştefan Vlaston, candidat al Aliantei Romania Dreapta pentru Camera Deputatilor, a declarat duminică, într-o conferinţa de presă, ca primul lucru pe care îl va face un viitor ministru al Educatiei din partea ARD va fi să retragă titlul de doctor obţinut de Victor Ponta "pe baza unei lucrări de doctorat plagiate": "Aceasta este prima acţiune pe care ne-o propunem sa o facem în prima zi de guvernare", a spus Vlaston, arătând că pentru ARD a fost decisivă constatarea Universitatii Bucuresti pe aceasta temă, potrivit Mediafax.

Ce e asta???

Nu ştiu dacă ministrul Educatiei este în masură să retragă un titlu de doctorat, dar nu cred. Presupun că trebuie să fie o comisie care să judece cazul şi să ia măsuri. Dar sunt sigur că acţiunile unui ministru nu trebui dictate de către un deputat. Asta înseamnă că politica ARD este similară cu politica PDL de până acum. Sunt câţiva care dicteaza şi slugile execută.

Asa ceva O_o!!!

Ion Mîţu, candidatul din partea ARD ( PDL cu alta culoare ) are urmatorul clip electoral.

no comment


25 Noiembrie 1916 - Incepe Batalia pentru Bucuresti

Batalia pentru Bucuresti, sau Operatiunea defenisiva Arges Neajlov, a fost o confruntare din Primul Razboi Mondial, dintre Armata Romana si armata Puterilor Centrale, prin care Armata Romana in retragere, a incercat apararea capitalei Romaneiei Bucuresti. Operatiunea a inceput in 25 noiembrie si a durat pana in 3 decembrie 1916, si s-a soldat cu cucerirea si ocuparea Bucurestiului de catre armatele Puterilor Centrale.

25 Noiembrie 1972 - A decedat Henri Coanda

Henri Marie Coanda, s-a nascut la 7 iunie 1886, in Bucuresti si a incetat din viata la 25 noiembrie 1972, la Bucuresti. A fost un inginer roman, pionier al aviatiei, inventator al motorului cu reactie, constructor de avione si descoperitor al efectului Coanda, membru al Academiei Romane. Incepe studiile la Scoala "Petrache Poenaru" din Bucuresti (1895), apoi al Liceului Sfantul Sava (1896), unde a urmat primele 3 clase, dupa care, la 13 ani, a fost trimis de tatal sau, care voia sa-l îndrume spre cariera militara, la Liceul Militar din Iasi (1899). Termina liceul în 1903 primind gradul de sergent major si îsi continua studiile la Şcoala de ofiteri de artilerie, geniu si marina din Bucuresti. In 1904, este trimis la Technische Hochschule (Universitatea Technica) din Berlin-Charlottenburg. In 1905 Coanda construieste un avion-racheta pentru armata româna. Între 1907-1908 a urmat de asemenea cursuri universitare în Belgia, la Liège, si la Institutul tehnic Montefiore. În 1908 se întoarce în tara si e încadrat ofiter activ în Regimentul 2 de artilerie. Paraseste aramta, iar in 1909 se inscrie la Paris la Şcoala superioara de aeronautica si constructii, pe care o absolva in 1910. Cu sprijinul lui Gustav Eiffel si a lui Paul Painlve, face mai multe experimente privitor al tehnicile aerodinamice, descoperind si efectul Conada (tendinta unui jet de fluid de a se atasa de obiectul aflat langa jet). Construieste la Paris primul avion cu propulsie reactiva (fara elice) pe care il prezinta la Salon international aeronautic de la Paris 1910. In timpul testelor cu avionul, acesta scapa de sub control si se izbeste de un zid, Coanda scapa nevatamat. Între 1911-1914 Henri Coanda a lucrat ca director tehnic la Uzinele de aviatie din Bristol, Anglia si a construit avioane cu elice de mare performanta, de conceptie proprie, numite Monoplane Bristol Coanda (Bristol TB 8, din care s-au construit 37 de bucati). Se reintoarce in Franta, unde lucreaza la Fabrica Delaunay-Belleville (constructori de automobile de lux) construieste trei prototipuri de avione, printre care si Coanda 1916 (care avea doua elice situate aproape de coada avionului). In 1934, primeste un patent francez, pentru efectul Coanda. In 1935, dezvolta conceptul "Aerodina Lenticulara", privitor la glisarea unor obiecte pe suprafeta apei. In 1969, se reintoarece in Romania si devine Director al Institutului de creatie stiintifica si tehnica (INCREST), iar în anul urmator, 1970, devine membru al Academiei Române. Henri Coanda moare la Bucuresti, pe data de 25 noiembrie 1972, la vârsta de 86 de ani.

Monarhia salveaza România

Filmul este realizat de catre Sorin Iliesiu si documenteaza faptele ce au dus la abdicarea regelui dar in mod special pune accent pe reactia romanilor la prima venire a acestuia inapoi cand, conform datelor CNN, s-au strans 1 milion de simpatizanti pe strazile bucurestiului.


Partea a II-a

23 noiembrie 2012

Ce ştii despre SEO? Uită tot şi citeşte asta

Ce este SEO? "Search engine optimization" este, după cum spune şi numele, optimizarea blogului astfel încât să ducă la o imagine cât mai buna în ochii motoarelor de căutare. Aceasta calitate a blogului, dacă îi putem spune aşa, este cuantificată de către Google prin acel PageRank care poate avea valori între 0 şi 10. Algoritmul după care se determina acest PageRank este foarte complex şi nimeni nu ştie exact cum funcionează însă din experimente s-au determinat nişte metode prin care acesta poate fi crescut. În principiu pentru optimizarea SEO se folosesc meta-tagu-ri şi legături din partea altor site-uri.

O cercetare a primelor 100 rezultate din Google pentru 10.000 de cuvinte cheie a dus la determinarea a 186 de potenţiali factori după care se determina PageRank-ul de către Google.

Aceste rezultate au dus la nişte rezultate uimitoare care îţi vor schimba modul în care preveşti SEO în acest moment.

Acele meta-tag-uri sunt nesemnificative pentru algoritmul Google

Sunt sigur ca ai folosit acele scripturi meta-tag pentru a stabili cuvintele cheie, titlul, descrierea şi multe altele. Unele dintre aceste meta-taguri folosesc la indexarea paginilor în timp ce unele pot oferi un mic avantaj SEO. Adevărul este că aceste meta-tag-uri contează foarte puţin în creşterea PageRank-ului.

Ce trebuie sa înveţi din asta?

Atunci când scrii un articol nu trebuie să te mai ingrijorezi de modul în care va vedea Google acel articol ci va trebui sa îl scrii 100% pentru cititori.
on page correlations

Cheia este în link-urile de la alte bloguri

Singurul factor care are un adevărat impact pentru Google este creare legăturilor de către alte bloguri. Fără îndoială singurul şi cel mai important factor pentru a-ti creşte PageRank-ul este să îţi creezi legături dinspre alte bloguri sau site-uri. Este foarte important să îţi creezi legături pentru articolele care vrei să aibă un PageRank bun.
link related correlations

Concluzie

Toate aceste lucruri pot fi sintetizate într-o singură frază "scrie articolele pentru cititorii tăi ci nu pentru motoarele de căutare şi creaza link-uri pentru articole.


Cele mai bune metode de atragere a vizitatorilor pe blog

Din moment ce ai accesat acest articol este foarte probabil să ai un blog. Un blog se face foarte simplu dar se "creşte" foarte greu. Nu spun ca sunt un mare expert în blogging însă ce urmează să vă spun este din experienţa mea. Cel mai important lucru atunci când ţii un blog este să atragi vizitatori pentru că vizitatorii dau viaţa unui blog sau am mai putea spune că fără vizitatori un blog nu exista. Ai citit pe multe siteuri metode de a creşte numărul de vizitatori însă pe nici unul nu te-ai lamurit. Te asigur ca după acest articol vei înţelege totul despre promovarea unui blog.

Sunt doua metode de promovare. 

Prima metoda este rapidă si se face prin publicitate fie online sau offline. Asta te va costa ceva bani aşa că dacă nu ai un blog care să fie pagina de prezentare a unei afaceri nu cred că se merită.

Aşa că vom trece la cea de a doua metoda care este complet gratuită

  • Poţi sa laşi comentarii pe blogurile altora. Atentie!! Comentariul trebuie să fie de calitate pentru a nu face spam. După ce ai lăsat comentariul poţi sa ataşezi şi un link către pagina ta. Asta îţi va aduce trafic direct dintre cititorii acelui blog care accesează linkul lăsat de tine şi în plus te va ajuta să creşti în rezultatele motoarelor de cautare. 
  • Postează articole pe conturile de social media. Poţi sa îţi rogi prietenii să trimită mai departe anunturile tale cu privire la blog. Cele mai folosite reţele sunt facebook şi twitter. Din experienţa mea, de pe facebook vine lumea doar la cancan-uri ( facebook - noul hi5 ). Dacă ai o nişă serioasă ar trebui sa te orientezi mai mult pe twitter. Dezavantajul acestei reţele este că se pierd postările foarte repede din cauza fluxului mare. 
  • Lasă vizitatorii sa ataşeze un link atunci cand comentează. Dacă vrei ca vizitatorii să comenteze şi să se întoarcă trebuie sa le dai un motiv să facă asta. Aminteşte-ţi când ai lăsat şi tu comentarii de calitate pe blogurile altora pentru a lasă şi un link 
  • Alege titluri interesante pentru articole. Un titlu care nu este atractiv sau este plictisitor plictisitor nu va atrage foarte mulţi vizitatori. Trebuie să te asiguri că titlul reflectă ceea ce este scris în articol. Titlul trebuie ales astfel incât să reflecte articolul dar să fie şi foarte interesant. Sunt multe situaţii când ai intrat pe un blog sau site doar pentru că ai văzut titlul. Acelaşi lucru fac şi ceilalţi. 
  • Nu uita de feed. Sa nu uităm de crearea unui feed. Feed-ul dă posibilitatea celor interesaţi de blogul tău să afle de un nou articol imediat ce acesta a fost postat aşa că este o metoda foarte buna de a aduce trafic pe site. 
Astea sunt cele mai simple şi cele mai la îndemana metode de promovare. Nu uita că indiferent de metoda va dura ceva timp până să ajungi la un nivel de trafic consistent. Eu zic să le foloseşti pe toate.


Crezi ca ai vazut totul in materie de promovare a unui blog?? Nu este aşa!

Pe 26/11/2012 am să public un articol cu alte metode de promovare mai profi. Aşa că dacă vrei să te asiguri că o să citeşi şi acel articol nu uita să te abonezi la feed sau să revii luni pe blog.


22 noiembrie 2012

Fotografiile de pe internet - 3 mituri

Ai fost pus de multe ori în situaţia să "colorezi" un articol prin ataşarea unei fotografii care să aibă legatură cu subiectul prezentat.

O căutare rapidă pe Google şi ai găsit cea mai perfectă imagine pentru articolul tău. Îţi mai rămâne doar să o salvezi după care sa o ataşezi la articolul tău şi iată: articolul este gata de publicare.

Dar, ştiai că imaginile asemeni melodiilor nu pot fi folosite fără acordul autorului?

Sunt multe mituri prin care poţi evita acest conflict însă, în cele ce urmează am să infirm patru dintre ele.

1. Dacă o găseşti liber pe internet nu înseamnă ca o şi poţi folosi

Chiar dacă găseşti imaginea pe Google sau pe oricare al site şi este foarte uşor să o copii şi să  o ataşezi acolo unde ai nevoie, nu înseamnă că ai şi voie să faci asta.

2. Nu contează dacă nu este inscripţionată de autor

Nu trebuie să fie înregistrată sau marcată cu semnul © pentru a nu fi folosită. Din moment ce ai luat fotografia de pe alt site, data la care postezi tu fotografia este mai recentă, iar de aici se demonstrează foarte simplu că fotografia nu este a ta. Prima persoană care a postat fotografia deţine şi drepturile de autor.

3. Precizarea sursei nu scuză drepturile de autor

Nu poţi evita drepturile de autor prin simplu fapt că precizezi autorul sau/si sursa. Această strategie poate ajuta la evitarea sau atenuarea răspunderii bazată pe încălcarea drepturilor de autor în baza  unei potenţiale confuzii între mărci, dar nu este eficientă atunci când se confruntă cu o cerere încălcare a drepturilor de autor.

Obtinerea autorizatiei de construire


Obtinerea Certificatului de Urbanism

Pentru constructia unui imobil este nevoie in primul rand de Certificatul de Urbanism.
CertificatuI de Urbanism este documentatia emisa de administratia publica locala prin care se prezinta solicitantului elementele juridice, economice si tehnice ale unui imobil.
Prevederile specificate in aceasta documentatie sunt obligatorii.

Documentatia contine:
- pozitionarea viitoare constructii
- inaltimea constructiei
- procentul de ocupare al terenului ( aria terenului impartita la amprenta cladirii la sol ).Procentul maxim admis in zonele de locuit este de 40%.
- coeficientul de utilizare al terenului

In vederea obtinerii Certificatului de Urbanism trebuie sa depuneti la Primarie o schita, pe o lista cadastrala, a viitorului amplasament.

Documentatii necesare pentru obtinerea avizelor.

- schita de amplasament a terenului 1:500
- schita de amplasament a terenului 1:2000
- schita in care este pozitionata casa pe teren
- Certifiatul de Urbanism
- cerere

In functie de zona, in Certificatul de Urbanism sunt precizate si alte avize care trebuie obtinute pentru completarea dosarului.

Acestea pot fi:
- Distrigaz - retele de gaze
- Compania Nationala Apele Romane - retele apa, canal
- Salubritate
- Electrica - retele electrice
- Oficiul de Cadastru - scoaaterea terenului din circuitul agricol
- Retele telefonice
- Pompieri - protectia impotriva incendiilor
- SANEPID - sanatatea populatiei
- Politia
- MApN - in cazul in care cladirea urmeaza sa fie amplasata langa un obiectiv militar
- Apararea Locala Antiaeriana - apararea civila
s.a.m.d
Avizele de care aveti nevoie vor fi precizate in Certificatul de Urbanism

De asemenea Autoritatea publica locala mai poate solicita si urmatoarele documentatii.

- Planul de Urbanism General - PUZ
- Planul de Urbanism Zonal - PUZ
- Planul de Detaliu - PUD

Obtinerea autorizatiei de constructie

Autorizatia de constructie este actul prin care autoritatea publica locala avizeaza si certifica dreptul de inceperie a lucrarii.

Documentatia pentru obtinerea autorizatiei de constructie va cuprinde:
- planul de amplasare a terenului in zona (planurile cadastrale);
- certificatul de urbanism;
- toate avizele solicitate prin certificatul de urbanism;
- acte notariale;
- memoriu tehnic (cuprinde memoriul de arhitectura, rezistenta, instalatii);
- referatele verificatorilor de specialitate;
- referatele expertilor tehnici;
- actele de proprietate asupra terenului
- planul de situatie;

- planul fundatiei elaborat de inginerul de rezistenta;
- planuri de arhitectura pentru toate nivelele constructiei
- planul de invelitoare
- sectiune caracteristica
- toate fatadele
- scara de redactare pentru toate desenele este 1:10
- cererea de eliberare a autorizatiei de constructie;
- chitanta de achitare a taxei de autorizare.

Autorizatia de constructie este eliberata de Consiliul local.

Taxa de eliberare a autorizatiei de constructie reprezinta 0,5 % din valoarea constructiei stabilita confirm cu suprafata desfasurata a constuctiei precum si cu declaratia dumneavoastra

Incalzirea centrala


Centrala termica este o instalatie utilizata pentru producerea caldurii, care apoi se distribuie printr-un agent termic ( apa, aer cald, abur ).Centrala termica are o instalatie de cazan, in focarul careia se arde un combustibil.
Incalzirea centrala reprezinta sistemul de incalzire simultana a mai multor camere din una sau mai multe cladiri de la o singura sursa folosind un agent termic distribuit prin instalatii.
Incalzirea se poate realiza prin:
- radiatoare
- incalzire in pardoseala

Comparatie conditii de finantare pentru cumpararea unei case prin programul “Prima Casa”


Scurt istoric

Programul Prima casa a fost aprobat in vara lui 2009, prin Ordonanta de urgenta nr. 60/2009, ulterior s-au adus o serie de modificari: la începutul lui 2010 (cand s-a transformat in Prima casa 2), la inceputul lui 2011 (cand a aparut Prima casa 3). Pe 26 mai 2011, noile norme de aplicare a programului Prima Casa 4 au fost publicate in Monitorul Oficial.
De cand a inceput programul Prima Casa, au fost aprobate peste 37.000 de dosare, iar bancile au acordat credite ce depasesc 1.5 miliarde euro pentru cumpararea sau construirea primei case.

Un popor fără istorie şi valori nu are prezent şi nici viitor!!!

Câti dintre voi ştiu că în urma cu 70 de ani, într-o luna ca aceasta, armata româna era la porţile Stalingradului.
Ordinul Mareşalului Antonescu, "Ostaşi, vă ordon, treceţi Prutul!" a fost ascultat de aproximativ 200.000 de români care au pornit în luptă pentru recuperarea Bucovinei şi a Basarabiei. Fără mareţele tancuri şi tunuri, romanii au înaintat până la Stalingrad îmbărbătaţi doar de gândul că urmaşii lor vor trăi intr-o Românie Mare.
După 70 de ani aproape nimeni nu îşi mai aminteşte de sacrificiul făcut de aceştia.

21 noiembrie 2012

Ce pot invata copii de pe internet

Vezi in video

Pentru cât timp a jucat Black Ops II??


Cât ai jucat continuu un joc video?
4 ore, 8 ore, 12 ore, 16 ore?
Mai încearcă!!! Pentru că ....

Se întâmplă în Israel


Adevărata faţă a "democrației din Orientul Mijlociu". Un tânăr evreu american liniștit și calm, își exprimă opoziția față de politicile Israelului față de palestinieni, atât în ​​teritoriile ocupate cat și în Israel. Acesta este atacat de poliția israeliană, care l-au tras dea lungul drumului cu faţa în jos după care l-au aruncat într-o dubă de poliție . Vezi video!!!

20 noiembrie 2012

81% nu au încredere în serviciul Cloud

Conform unui sondaj făcut de către GreenSQL, 81% dintre respondenţi au declarat că nu au încredere în trecerea datelor în cloud.

Ca motivaţie aceştia au răspuns:

31%: Nu au încredere în nivelul securităţii pentru aceste servicii.

28%: Cerinţele de conformitate și regulamentele nu permit mutarea datelor în cloud.

22%: Nu îşi pot controla datele în cloud.

19%: Serviciile cloud nu au ajuns încă la maturitate.

Fotografia zilei

Picture of freshwater mollusk tentacles
Freshwater Mollusks - http://photography.nationalgeographic.com

19 noiembrie 2012

Păstrăvăriile de votanţi

Suntem în campanie electorală. Toţi cei care ne-au vrut binele până acum şi care vor să ne fie bine şi de acum înainte se lupta pentru voturile noastre. Eu privesc persoana pe care o aleg ca şi angajatul meu, datorită mie ăi celorlalţi simpatizanţi va ajunge sa ne reprezinte, deci e în slujba noastră. 

18 noiembrie 2012

Subiecte apreciate în această săptămână

Dacă e prea frumos ca să fie adevarat probabil e ţeapă

Ştii momentul când ai o idee cu privire la ceva ce implică terţe persoane şi te gândeşti că n-o să meargă. Ei bine, vreau să îţi spun că prostia este nemărginită şi că fiecare are prostul lui. Un site de sondaje online face următoarele promisiuni

17 noiembrie 2012

Singuri ne blocăm creativitatea

Vreau sa va vorbesc despre creativitate.

Ce este creativitatea?

Prin definiţie ...
Creativitatea este un proces mental și social care implică generarea unor idei sau concepte noi, sau noi asocieri ale minții creative între idei sau concepte existente.
 În acest moment cred ca te întrebi ...
Aşa, şi cum îmi blochez singur creativitatea?

Dragostea francezilor pentru ţigani

Tu ai observat ca în fiecare an, în apropierea sărbătorilor guvernul francez face un act de caritate către ţigani. Nu mai zic că mie îmi pare a discriminare către doua părţi, depinde din ce unghi priveşti.

16 noiembrie 2012

Alegerea centralei termice

Cand ne decidem sa cumparam o centrala termica trebuie sa avem patru puncte in vedere:
- combustibilul folosit
- puterea termica a centralei
- evacuarea gazelor
- conventionala, condensare ( gaz ), gaseificare (combustibil solid)

Combustibilul folosit

Alegerea combustibilului folosit depinde foarte mult de zona in care este amplasat imobilul. Daca de exemplu aveti o casa la munte, cu siguranta va veti indrepta spre o centrala pe lemne sau curent electric iar daca aveti un apartament in oras atunci va veti indrepta spre gaz sau curent electric.In continuare voi prezenta atat avantajele cat si dezavantajele acestor trei tipuri de combustibili.

15 noiembrie 2012

Intrebarea zilei! 15/11/2012

Reduceri de ziua apocalipsei

Umblă vorba prin târg că pe 21/12/2012 ar fi sfârşitul lumii şi că până aici ne-a fost. Din câte îmi amintesc la fiecare 2-3 ani a ieşit câte un nebun în faţa şi a strigat în gura mare că apocalipsa este aproape şi totuşi nu s-a întîmplat nimic. Înainte de 2000 erau nişte ţigănci pe la TV care spuneau că nu mai prindem mileniul al treilea sau prin 2002 ( dacă îmi amintesc bine ) când a fost eclipsa totala de soare, tot aşa erau tot felul de nebuni care spuneau că nu o să mai apară soarele şi tot felul de inepţii de genul asta. 
Sunt si "băieţii deştepţi" care profită de pe urma acestor prostii. De exemplu, din apocalipsa mayasa s-a născut filmul 2012 la care s-au uitat amatorii evenimentelor de acest gen. Parcă îi şi văd cum s-au panicat unii dintre ei şi le-a venit în cap întrebarea " Oare aşa o să fie?", "Aşa trebuie sa fie ca doar aştia care au făcut filmul ştiu ei ce ştiu".

14 noiembrie 2012

Jocurile online, satisfacerea dorintelor imposibile

Fac parte din prima generatie care am facut cunostinta cu jocurile elctronice. Imi amintesc ca printre primele jocuri, pe PC, pe care le-am jucat au fost NFS2 ( avea codurile alea cu "pioneer"), Tarzan, Hercule si lista poate continua dar astea mi-au venit in minte in acest moment. Acum, cand privesc in retrospectiva, imi dau seama ca din toate tipurile de jocuri care era doar cateva genuri din ele le-am jucat. M-am intrebat de ce nu am incercat toate tipurile de jocuri, iar raspunsul este simplu.

Intrebarea zilei! 14/11/2012

Postul - intre credinta si superstitie

De astazi incepe postul Craciunului. Menirea acestei perioade de post ar fi apropierea de credinta si Dumnezeu prin infranarea trupului si a sufletului de la pacate. Pentru multi postul inseamna sa nu mai manance carne, lapte, oua si alte produse dulci si nu prea pun seama pe un comportament mai bun si pe iertare.

13 noiembrie 2012

Modificari in Codul rutier

Noile reglementări vor intra în vigoare de la 19 ianuarie 2013. Potrivit noului cod rutier, mopedele vor fi considerate autovehicule ceea ce înseamnă că va fi nevoie de un permis de conducere pentru a le conduce ci nu doar de un atestat de 2 lei.

20% reducere pentru 20 de ani de ALTEX

Pe 14 noiembrie Altex Romania oferă 20% reducere sub forma de voucher la toate produsele cu ocazia implinii a 20 de ani de activitate.

Păcăleala din spatele Black Friday

Black Friday a avut loc în SUA pentru prima dată dar a fost rapid împrumutată şi de alte state printre care şi de România. În SUA Black Friday are loc în prima vineri după Ziua Recunoştinţei ceea ce înseamnă că anul acesta va fi pe 23 noiembrie.

Ce partid iţi reprezintă ideologiile

Ce ştii despre doctrinele politice? Te-ai întrebat vreodată ce partid politic te reprezintă cel mai bine din punct de vedere ideologic.

12 noiembrie 2012

Mizeria din televiziunile mioritice

Cornel Patrichi, fost memebru al juriului "Dansez pentru tine", probabil din răzbunare că a fost exclus, dă din casă şi spune:

Cea mai tare staţie de muzică online!!

Am găsit un site foarte interesant unde poţi asculta muzică online. Poţi găsi aproape orice melodie şi în plus în rezultate apar şi multe remix-uri. Dacă vrei să asculţi doar un gen de muzică poţi să alegi o staţie pe un anumit gen şi tot ce iţi rămâne de făcut este "relax, take it easy". Acum vine si cireaşa de pe tort, poţi descărca o aplicaţie pe telefon sau tableta pentru a asculta muzica preferată oriunde te-ai afla.

Cum se face o vânzare cu succes!

Am să îţi arăt cum trebuie sa te pozitionezi în piaţa pentru a încheia o vânzare cu succes!

Este evident că preţul unui bun se află undeva la mijloc între vânzător şi cumpărător. Vânzătorul îşi doreşte să vânda bunul cât mai repede, să obţină un preţ cât mai mare pe el şi întotdeauna după ce vinde consideră că putea primi mai mult. În paralel, cumpărătorul vrea să plătească cât mai puţin, nu se grabeşte şi caută cel mai bun şi potrivit produs pentru nevoile personale. În aceste momente de dificultate financiară, şi nu numai, când banii sunt atât de scumpi şi preţul bunurilor scade de la o zi la alta cumpărătorul este cel care dictează preţul. Pentru a face cu succes o vânzare trebuie sa folosim toate aceste lucruri în avantajul nostru.

11 noiembrie 2012

Rezumatul săptămânii

Iată cele mai apreciate cinci articole din această săptămână

1. Pentru un milion de euro, ai renunţa la internet?

2. Răspunsul la orice întrebare

3. Despre mameluci şi mondenitaţi

4. Va reuşi blackberry 10 să relanseze RIM

5. Cu Veetle poţi transmite video live de pe telefon sau tableta

10 noiembrie 2012

10 sfaturi pentru a deveni un bun blogger


  1. Scrie.

Cu Veetle poţi transmite video live de pe telefon sau tableta

Cu Veetle poţi transmite live, high quality, de pe dispozitivele mobile de date (iPad, iPhone, Android) sau de pe PC. Cu aceasta aplicaţie poţi sa urmăreşti transmisiuni video de la alte persoane care îţi permit accesul. Dacă ţi-ai dorit sa ai canalul propriu pe care sa transmiţi, acum poţi face asta, poţi avea propria emisiune sau poţi face live streaming pentru cititorii blogului. Practic, posibilitatile acestei aplicaţii sunt nelimitate, depinde doar de ce vrei tu sa faci.

09 noiembrie 2012

iPhone a supravietuit de la o cadere de aproximativ 4500 de metri.

Un skydiver si-a pierdut telefonul, un iPhone 4, chiar in momentul cand efectua un salt de la 4500 de metri. Prin folosirea unei aplicatii prin GPS acesta a putut sa isi gaseasca telefonul la 1.5 km distanta pe acoperisul unei cladiri. Din fericire telefonul a cazut pe o cladire si nu a ranit pe nimeni.
Ecranul era crapat dar se putea raspunde unui eventual apel primit. McKinney a ramas placut impresionat de durabilitatea telefonului chiar daca ultima data s-a crapat la o cazatura de la un metru.

Vplay s-a intors

Probabil aţi auzit şi voi de scandalul dintre Voyo si Vplay, nu are rost sa reiau tot firul narativ acum. Ideea este ca Vplay după o pauză considerabilă "transmite" din nou. Aşa că urez vizionare plăcută celor care urmăresc seriale pe acest site.

Reţeta succesului

Pentru ca să ai cu adevărat succes în blogging sau orice altă activitate trebuie să fii cu adevărat pasionat pentru ceea ce faci şi sa îţi facă plăcere pentru ca este foarte greu să fii unul dintre cei mai buni. Fără pasiune aproape oricine renunţă sau rămâne cel mult la un nivel mediocru.

Dacă nu ai nici o idee despre ce să scrii

Din moment ce ai un blog, la un moment dat, te-ai uitat la o pagina albă pe computer şi ţi-ai spus "Nu am nici o idee despre ce să scriu".

De unde pot veni ideile

08 noiembrie 2012

Răspunsul la orice întrebare

Astăzi am să vă arăt cum puteţi răspunde întrebărilor incomode!

Am să vă prezint doua fraze magice iar dacă aveţi aceste fraze magice puteţi răspunde oricui, oriunde indiferent de ce vă spune.

07 noiembrie 2012

Pentru un milion de euro, ai renunţa la internet?

Am o întrebare pentru tine!

Caţi bani ar trebui sa îţi dea cineva pentru a renunţa la internet pentru restul vieţii tale?
Ai renunţă pentru un milion de euro?Doua zeci de milioane?Dar pentru un miliard de euro?

Am schimbat design-ul blogului

Cei care nu sunt la prima vizita pe blog cred ca au observat schimbarea de "look" a blogului. Nu am facut templateul de la zero ci am luat unul gratis de pe internet dupa care, cu putine cunostinte de css si html l-am adaptat la nevoile mele. In principiu templateurile sunt gata de functionare insa creatorii lor au adaugat, in cod, tot felul de scripturi care trimit catre diferite adrese si alte chestii, ceea ce este destul de neplacut pentru vizitator.
 

Postări populare

fb