Ads 468x60px

23 noiembrie 2012

Ce ştii despre SEO? Uită tot şi citeşte asta

Ce este SEO? "Search engine optimization" este, după cum spune şi numele, optimizarea blogului astfel încât să ducă la o imagine cât mai buna în ochii motoarelor de căutare. Aceasta calitate a blogului, dacă îi putem spune aşa, este cuantificată de către Google prin acel PageRank care poate avea valori între 0 şi 10. Algoritmul după care se determina acest PageRank este foarte complex şi nimeni nu ştie exact cum funcionează însă din experimente s-au determinat nişte metode prin care acesta poate fi crescut. În principiu pentru optimizarea SEO se folosesc meta-tagu-ri şi legături din partea altor site-uri.

O cercetare a primelor 100 rezultate din Google pentru 10.000 de cuvinte cheie a dus la determinarea a 186 de potenţiali factori după care se determina PageRank-ul de către Google.

Aceste rezultate au dus la nişte rezultate uimitoare care îţi vor schimba modul în care preveşti SEO în acest moment.

Acele meta-tag-uri sunt nesemnificative pentru algoritmul Google

Sunt sigur ca ai folosit acele scripturi meta-tag pentru a stabili cuvintele cheie, titlul, descrierea şi multe altele. Unele dintre aceste meta-taguri folosesc la indexarea paginilor în timp ce unele pot oferi un mic avantaj SEO. Adevărul este că aceste meta-tag-uri contează foarte puţin în creşterea PageRank-ului.

Ce trebuie sa înveţi din asta?

Atunci când scrii un articol nu trebuie să te mai ingrijorezi de modul în care va vedea Google acel articol ci va trebui sa îl scrii 100% pentru cititori.
on page correlations

Cheia este în link-urile de la alte bloguri

Singurul factor care are un adevărat impact pentru Google este creare legăturilor de către alte bloguri. Fără îndoială singurul şi cel mai important factor pentru a-ti creşte PageRank-ul este să îţi creezi legături dinspre alte bloguri sau site-uri. Este foarte important să îţi creezi legături pentru articolele care vrei să aibă un PageRank bun.
link related correlations

Concluzie

Toate aceste lucruri pot fi sintetizate într-o singură frază "scrie articolele pentru cititorii tăi ci nu pentru motoarele de căutare şi creaza link-uri pentru articole.


 

Postări populare

fb