Ads 468x60px

28 noiembrie 2012

Constructii civile - Introducere


In conceperea constructiilor civile se urmareste asigurarea protectiei oamenilor, activitatii acestora precum si asigurarea unei bune calitati a sanatatii. Conceperea incepe de la exigentele utilizatorilor si prin stabilirea criteriilor de performanta se asigura o calitate maxima a produsului finit. In atingerea calitatii maxime se urmareste, in acelasi timp, folosirea unor tehnologii performante care sa asigure o viteza mare de executie si sa tina pretul constructiei la cel mai mic nivel posibil si sa asigure un cost mic de exploatare, insa fara sa afecteze calitatea constructiei. Structura de rezistenta va fi determinata foarte clar in functie de factorii ce o influenteaza cum ar fi natura terenului de fundare si zona geografica in care este amplasata aceasta.

In perioada urmatoare am sa scriu articole cu privire la constructiile civile incepand de la evolutia constructiilor civile, clasificari si alte lucruri elementare pana voi ajunge sa dezbat probleme de proiectare si executie a elementelor ce formeaza structura de rezistenta.

Mai jos am atasat un mic cuprins cu subiectele care le-am propus spre dezbatere insa asta nu inseamna ca acesta este cuprinsul final.

1. Elemente principale, consumul de energie, constructii ecologice, probleme in constructii, creativitate in constructii.
2. Evolutia constructiilor in timp ( voi explica si cateva constructii )
3. Conceptul de dimensiune modulara, dimensiuni si tolerante in constructii
4. Exigente,criterii de performanta
5. Iluminatul natural al unei constructii
6. Izolarea higrotermica a constructiilor si izolarea acustica.
Dupa toate acestea voi trece la proiectarea structurii de rezistenat si voi incepe cu:
7. Actiuni in constructii, incarcari.
8. Fundatii
9. Pereti. Zidarie.
10. Plansee
11. Acoperisuri
12. Scari

Cam asta ar fi.









 

Postări populare

fb