Ads 468x60px

03 decembrie 2012

Cum sa calculez bugetul pentru renovarea unei locuinte?

Tu intrebi


Doresc sa renovez locuinta, adica sa pun geamuri termopan, usa tot la fel, centrala termica (90mp. suprafata), sa ridic cu un metru zidul garajului, sa torn placa peste si sa vin cu acoperisul de pe casa peste garaj. As mai avea si prin casa de facut cate ceva: de zugravit, gresie in bucatarie si antreu ... cate voi reusi... a da, si zugravit casa pe dinafara, asta neaparat. Cum sa-mi calculez bugetul pentru asta? Vreau sa iau credit de la banca, ce suma mi-ar trebui?

Eu raspund

In ceea ce priveste costul renovarii apartamentului, excluzand modificarile asupra garajului, puteti realiza chiar si dumneavoastra o estimare a costului, masurand suprafetele si luand in calcul un pret mediu de pe piata, pentru fiacare material necesar.
Referitor la problema cu garajul, aveti nevoie de autorizatie pentru a face modificarile dorite. In cazul in care deja aveti aceasta autorizatie, apelati la un arhitect pentru a va face un calcul pe proiectul existent. Acest calcul se numeste deviz. Arhitectul va va da sfaturi si in ceea ce priveste masurile de siguranta pe care trebuie sa le aveti in vedere vis a vis de modificarile pe care doriti sa le faceti.
 

Postări populare

fb