Ads 468x60px

23 noiembrie 2012

Cele mai bune metode de atragere a vizitatorilor pe blog

Din moment ce ai accesat acest articol este foarte probabil să ai un blog. Un blog se face foarte simplu dar se "creşte" foarte greu. Nu spun ca sunt un mare expert în blogging însă ce urmează să vă spun este din experienţa mea. Cel mai important lucru atunci când ţii un blog este să atragi vizitatori pentru că vizitatorii dau viaţa unui blog sau am mai putea spune că fără vizitatori un blog nu exista. Ai citit pe multe siteuri metode de a creşte numărul de vizitatori însă pe nici unul nu te-ai lamurit. Te asigur ca după acest articol vei înţelege totul despre promovarea unui blog.

Sunt doua metode de promovare. 

Prima metoda este rapidă si se face prin publicitate fie online sau offline. Asta te va costa ceva bani aşa că dacă nu ai un blog care să fie pagina de prezentare a unei afaceri nu cred că se merită.

Aşa că vom trece la cea de a doua metoda care este complet gratuită

  • Poţi sa laşi comentarii pe blogurile altora. Atentie!! Comentariul trebuie să fie de calitate pentru a nu face spam. După ce ai lăsat comentariul poţi sa ataşezi şi un link către pagina ta. Asta îţi va aduce trafic direct dintre cititorii acelui blog care accesează linkul lăsat de tine şi în plus te va ajuta să creşti în rezultatele motoarelor de cautare. 
  • Postează articole pe conturile de social media. Poţi sa îţi rogi prietenii să trimită mai departe anunturile tale cu privire la blog. Cele mai folosite reţele sunt facebook şi twitter. Din experienţa mea, de pe facebook vine lumea doar la cancan-uri ( facebook - noul hi5 ). Dacă ai o nişă serioasă ar trebui sa te orientezi mai mult pe twitter. Dezavantajul acestei reţele este că se pierd postările foarte repede din cauza fluxului mare. 
  • Lasă vizitatorii sa ataşeze un link atunci cand comentează. Dacă vrei ca vizitatorii să comenteze şi să se întoarcă trebuie sa le dai un motiv să facă asta. Aminteşte-ţi când ai lăsat şi tu comentarii de calitate pe blogurile altora pentru a lasă şi un link 
  • Alege titluri interesante pentru articole. Un titlu care nu este atractiv sau este plictisitor plictisitor nu va atrage foarte mulţi vizitatori. Trebuie să te asiguri că titlul reflectă ceea ce este scris în articol. Titlul trebuie ales astfel incât să reflecte articolul dar să fie şi foarte interesant. Sunt multe situaţii când ai intrat pe un blog sau site doar pentru că ai văzut titlul. Acelaşi lucru fac şi ceilalţi. 
  • Nu uita de feed. Sa nu uităm de crearea unui feed. Feed-ul dă posibilitatea celor interesaţi de blogul tău să afle de un nou articol imediat ce acesta a fost postat aşa că este o metoda foarte buna de a aduce trafic pe site. 
Astea sunt cele mai simple şi cele mai la îndemana metode de promovare. Nu uita că indiferent de metoda va dura ceva timp până să ajungi la un nivel de trafic consistent. Eu zic să le foloseşti pe toate.


Crezi ca ai vazut totul in materie de promovare a unui blog?? Nu este aşa!

Pe 26/11/2012 am să public un articol cu alte metode de promovare mai profi. Aşa că dacă vrei să te asiguri că o să citeşi şi acel articol nu uita să te abonezi la feed sau să revii luni pe blog.


 

Postări populare

fb