Ads 468x60px

21 ianuarie 2014

Ce este Bitcoinul?

Care este cea mai performantă valută a lumii?

E Bitcoin-ul. Pentru cei care nu au auzit de el, Bitcoin-ul e o moneda virtuala, artificiala. A fost fondat în 2008 de un programator anonim care a folosit pseudonimul Satoshi Nakamoto. Exista o retea de calculatoare puse sa rezolve o problema matematica foarte complexa si persoana care reuseste sa o rezolve primeste Bitcoinii. Bitcoinii, sunt inregistrați intr-un registru contabil public numit „Blockchain” apoi se ruleaza devenind o moneda, totul complet descentralizat, asta fiind ceea ce sperie, precum si motivul pentru care sunt atat de populari. Rețeta succesului lor consta in faptul că sunt privati, anonimi, rapizi si ieftini.


S-a ajuns si in punctul in care au existat fluctuatii uriase ale Bitcoinului. Astfel, a urcat odata de la valoarea de vreo 10 euro la 196, in decursul a patru luni, apoi a cazut la jumatatea valorii in sase ore. La ora actuala, valoreaza in jur de 650 euro. Dar castiga teren, incepe sa fie respectat. Furnizorii de servicii, cum ar fi cei de la Reddit sau Wordpress, acum accepta si Bitcoin ca forma de plata. Si asta dovedeste ca lumea are incredere in tehnologie si incepe sa ticluiasca, sa disrupa si sa puna la indoiala institutiile traditionale si modul de gandire despre valute si bani.

Lumea incepe sa-si piarda increderea in institutii. Deci acum, in era digitala, se intampla ca putem cuantifica valoarea in multe feluri si o facem mai usor. Uneori modul in care cuantificam aceste valori usurează cu mult crearea unor forme noi si valide de moneda.In acest context, puteti intelege ca retele ca Bitcoin incep brusc sa aiba mai multa ratiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Postări populare

fb