Ads 468x60px

08 octombrie 2013

Despre vin

Daca tot e toamna si e anotimpul cand se face tulburelul m-am gandit sa citim cate ceva despre acesta pentru a-l cunoaste mai bine. Se pare ca pe langa efectul bahic care poate fi mai mult sau mai putin benefic, vinul contine vitamine. Pe langa binecunoscutele vitamine din bautura E si B vinul mai contine si vitaminele B1, B2, B6, C, B12. Se pare ca vinul mai contine si coompusi de aroma, acizi organici, acizi volatili, acizi fenolici, minerale si un sfert din tabelul periodic al elementelor. Nu stiu la ce folosesc acestea dar ideea e ca le contine vinul si ca e mai bine sa fie decat sa nu fie.
Ca efecte benefice vinul atenueaza stresul si fluidizeaza sangele ( nu stiu daca e vorba si de cel rosu ), scade riscul bolilor cardiovasculare. Face bine in multe dar consumat doar cu moderatie. Baut in cantitati industriale produce boli hepatice si neurodegenerative.
Daca vrei sa beneficiezi doar de efectele pozitive ale vinului nu trebuie sa depasesti doua pahare pe zi ( 300ml ). 
Dar deocamdata sa il asteptam sa fermenteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Postări populare

fb