Ads 468x60px

25 octombrie 2013

Antreprenor - risc, inovatie, leadership

Orientat pentru castig: Indiferent de situatie antreprenorul va fi capabil sa faca o analiza eficienta pentru a-si mari cat mai mult posibil sansele de castig. De cele mai multe ori, in caz de reusita, un risc mare asumat aduce si castiguri pe masura.
“If the game is designed for you to lose, don’t play that game. play a different one” - Seth Godin
Are viziune: Totul porneste de la viziune, caracteristica foarte importanta care nu trebuie sa ii lipseasca unui antreprenor. Marile afaceri pleaca de la viziuni create de ideei pe care toti le privesc cu scepticism. Antreprenorul crede cu tarie in viziunea sa si va face tot ce ii sta in putinta pentru a o realiza.
“If your google search isn’t what you want it to be, than change it” - Seth Godin
Cu spirit de inovatie: Pentru a inova un antreprenor trebuie sa fie creativ, sa vada totul in felul lui, sa reinventeze.
“Producing is not about making something, it’s about making something other people thought couldn’t be done” - Seth Godin
Este determinat: Determinarea este esentiala, un antreprenor determinat va reusi sa treaca peste obstacole pe care alte persoane le-ar considera prea dificile pentru a fi depasite.

Lucreaza in echipa: Desi fire independenta care si-ar dori sa faca personal totul, antreprenorul trebuie sa lucreze eficient in echipa pentru a administra eficient activitatea din firma.

Are initiativa: In primul rand un antreprenor este independent, in fond pentru asta a ales antreprenoriatul, insa pentru a fi independent, antreprenorul trebuie sa preia initiativa, va fi raspunzator in mare masura pentru succesul sau esecul unei masuri.

Stie sa asculte: Un antreprenor de succes stie sa-i asculte pe ceilalti. Orientat permanent in a invata lucruri noi pentru a-si inbunatati rezultatele, antreprenorul stie sa ii asculte pe cei din jurul sau. O idee buna poate veni de la oricine.

Rezolva probleme: In primul rand antreprenorul vede posibilul unde ceilalti vad imposibilul. Asta il ajuta in rezolvarea problemelor, inarmat cu incredere si optimism va gasi tot timpul o solutie in rezolvarea problemelor, chiar daca necesita mai mult timp.
“There are lots of good reasons to abandon a project. having a little competition is not one of them, even if it’s google you’re up against” - Seth Godin
Urmareste oportunitatile: Permanent antreprenorul va fi orientat spre oportunitati. Oportunitatile pot face diferenta intre reusita si esec. O oportunitate buna poate avea un impact mai mare decat resursele si intreaga strategie implicata in proiect pana in acel moment. Oportunitatea nu trebuie sa orbeasca, va fi analizata cu atentie pentru eliminarea riscurilor ce nu sunt necesare si pentru a obtine un castig cat mai substantial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Postări populare

fb