Ads 468x60px

13 iunie 2013

Educatia digitala este verde

        Un manual digital este un document publicat intr-un format electronic care poate fi citit de pe un computer, tableta sau telefon. In ziua de azi sunt foarte multe librarii virtuale de unde se pot cumparat astfel de carti. Manualele digitale pot fi cumparate si descarcate pe o tableta foarte usor si rapid din confortul locuintei tale. Acestea au foarte multe avantaje: puteti poate ajusta marimea textului, puteti pune un semn virtual pentru a reveni cu usurinta unde ati ramas, puteti marca un anumit fragment, putetit adauga notite sau definitii. Un alt mare avantaj este marimea, pe o tableta puteti stoca o intreaga biblioteca iar spatiul ocupat va fi doar cel virtual in functie de memoria disponibila. Prin folosirea cartilor electronice venim si in sprijinul naturii prin protejarea padurilor, astfel nu va mai fi nevoie de lemn pentru fabricarea hartiei si ulterior a cartilor, lucru ce este foarte benefic pentru mediu.
      Folosirea manualelor digitale in educatie ar aduce foarte multe beneficii sistemului. Documente electronice pot fi carti, articole, materiale de referinta, lectii, tot ce poate fi printat si pe o hartie. Lectiile electronice pot fi distribuite intre elevi cu usurinta prin foarte multe metode incluzand internetul si cardurile de memorie. Folosirea tabletelor in sistemul educational adauga un nivel mai mare de mobilitate ceea ce vine in ajutorul elevilor pentru ca nu trebuie sa mai poarte un ghiozdan plin de carti. Deoarece mediul va fi unul electronic, lectiile se vor putea face cu usurinta de catre elevi, acestia vor putea folosi anumite functii care acum sunt imposibile. Profesorii vor putea distribui notari pe text sau anumite intrebari la care elevii vor raspunde ulterior. Un alt avantaj adus de trecerea la un sistem educational digital este acela ca profesorii pot adauga si distribui cu usurinta materiale de referinta care pot veni in ajutorul elevilor. Portofoliile elevilor  vor putea fi verificate de catre profesori iar daca este cazul acesta va putea adauga cu usurinta anumite note si indrumari direct pe lectie, dupa care elevul va avea toate datele necesare direct pe portofoliu astfel  corectarea acestuia va fi mai rapida si mai eficienta.
      In tara noastra, cei de la www.lectiaverde.ro cu sprijinul Holcim Romania au lansat in 2004 primul manual digital "Creează-ți mediul!", manual prin care s-a dorit responsabilizarea oamenilor in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator.

-->

Un comentariu:

  1. Ai punctat foarte bine avantajele unor manuale digitale. Să sperăm că acestea nu vor fi singurele modificări în bine pentru învățământul românesc.

    RăspundețiȘtergere

 

Postări populare

fb