Ads 468x60px

30 iunie 2013

Clasificarea bloggerilor

Pentru inceput vreau sa va prezint cele cinci categorii in care am clasificat bloggerii.
  • Spamer
De cele mai multe ori ia articolele generale sau pe o anumita nisa si eventual le mai modifica putin pentru ca cititorii sa nu isi dea seama. 

Nu merge, daca te-ai gandit sa faci si tu acelasi lucru ar fi bine sa te razgandesti sau sa iti cauti alte activitati.

  • Informator
Acest timp este abonat la feed-urile siteuri-lor principale de stiri si atunci cand apare o stire noua care i se pare interesanta o posteaza pe blogul sau. Aici sunt doua variante, o copiaza cuvant cu cuvant sau rescrie stirea cu propriile cuvinte.

Nici asta nu prea merge. Desi, daca ar rescrie tot si ar folosi propriile cuvinte, motoarele de cautare, in speta google, nu l-ar ura dar nici nu l-ar iubi. Cand ajungi sa ai un numar respectabil de vizitatori o sa poti posta cate o stire si am sa iti explic de ce. Siteurile de stiri au deja cititorii lor fideli si in plus de asta apar foarte bine in cautari pentru alte articole. Asa ca atunci cand cineva intra pe siteul X nu intra pentru ca stie de acel ultim articol ci intra direct sau organic cautand cu totul si cu totul altceva pe cand in cazul bloggerului care este la inceput, nu are rost pentru ca nu este cunoscut ca cineva sa intre direct si sa citeasca articolul si nici nu apare foarte sus in rezultatele Google. Daca postezi asa ceva pe un blog la inceput, pana se indexeaza si ajunge mai sus in cautari s-a dus stirea.

  • Comentator
Genul asta de blogger isi da cu parerea despre tot si orice. Sta toata ziua pe internet si cand vede ceva "cool" da un Print Screen la care mai adauga ceva si gata e articolul. In general, pentru a creea o mica revolta pe blog, ceea ce adauga este contradictoriu cu ce crede majoritatea.

 Pentru a face asta trebuie sa ai in primul rand o audienta activa, adica sa comenteze.

  • Personal
Pentru aceste persoane exista bloggingul. Articolele postate de acestia sunt mai mult sau mai putin legate de viata lor personala. Posteaza istorioare cu diverse intamplari si evenimente la care au particpiat, ce mai gatesc, ce mai face catelul etc.  

  • Nisa
Acestia se axeaza pe o singura nisa si o respecta cu sfintenie. Pot scrie articole create 100% de catre ei sau se pot inspira din alte surse, pe sistemul "cartile se scriu din carti".

Cu exceptia primei categorii, pe care nu o recomand sub nici o forma, celelalte patru pot fi folosite.


 

Postări populare

fb