Ads 468x60px

09 iunie 2013

Cum se pot afla parolele din Mozilla Firefox

         Folosesti Mozilla Firefox? Daca raspunsul este"Da!" si ai parolele salvate astfel incat sa nu te obosesti sa le scrii la fiecare logare atunci trebuie sa citesti asta:

         In primul rand trebuie sa stii ca pentru a-si aminti parolele de fiecare data orice browser, de la internet Explorer pana la Google Chrome, trebuie sa le salveze intr-un fiser in sistemul tau. De regula acesta este criptat si nu poate fi citit in mod direct dar asta nu se intampla si in mozilla Firefox.

Sunt doua cazuri in care ti se pot descoperi parolele:

         1) Daca ai acces direct la PC metoda pentru a vedea parolele salvate este foarte simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa accesezi meniul TOOLS–>OPTIONS–>SECURITY click pe VIEW SAVED PASSWORS si "Tanaaaa!!!" 
        Am atasat si o imagine dar bineinteles ca nu am dat click pe ARATA PAROLELE.
        Acum ca stii asta nu inseamna ca trebuie sa mergi pe la prietenii tai si sa le descoperi parolele sau sa crezi ca esti mare haker.

        2) Cred ca ai folosit macar odata  DC++ sau orice alt program asemanator. In disperarea de a avea mult la share unii utilizatori isi bifeaza si partitia in care este instalat sistemul de operare, de regula "C:\"
        In "C:\Documents and Settings\username\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\Profile" veti gasi doua fisiere si anume "signons.txt" si "key3.db". Odata gasite si descarcate nu mai ramane decat sa le copii in acelasi loc in calculatorul tau dupa care... vezi punctul 1.
        Nu am aprofundat subiectul dar cred ca pe acelasi principiu se pot descoperi parolele salvate in oricare din browsere.

-->

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Postări populare

fb