Ads 468x60px

29 octombrie 2012

Liceul redus la trei ani - reforma de dragul reformei


          In cautarea celei mai bune solutii de a salva sistemul de invatamant, fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a decis ca rezultatele slabe de la bacalaureat sunt date de un ciclu liceal prea mare, asa ca a decis sa il reduca la doar trei ani. Singurii care ar fi fost avantajati de aceasta "reforma" ar fi fost elevii care reusesc totusi sa pacaleasca sistemele "ultraperformante" de supraveghere si ochiul ager la supraveghetorului deoarece ar fi avut mai putina materie de acoperit, deci mai putine copiute de manuit.     
După ce trecuse la gimnaziu, clasa a IX-a ar putea rămâne tot la liceu. Părinţii sunt convinşi că scurtarea ciclului liceal ar afecta performanţa elevilor. Desigur ca acest tip de modificare ar fi frectie la picior de lemn.
        Sunt mai multe variabile care au dus la prabusirea sistemului de invatamant si toti factorii implicati, incepand de la guvern, profesori, si elevi, au partea lor de vina. In primul rand salariile mizere ale profesorilor nu ii motiveaza pe acestia sa faca performanta si sa nu uitam rezultatele slabe de la titularizarile profesorilor. Cum poate un profesor care ia 5 la examen sa faca performanta cu elevii? "Manelarizarea" tarii a facut elevii sa aiba alte idealuri iar faptul ca vad sau aud de oameni cu studii superioare care lucreaza ca shaormisti le intareste ideea ca anii de scoala sunt un drum spre nicaieri.
        Ideea e ca aceasta lege de reducere a ciclului liceal a intrat deja in vigoare iar elevii care sunt acum in clasa a VI-a sunt prima generatie care va face clasa a IX-a la gimnaziu. Actualul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustinuta de Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, vrea sa schimbe aceasta lege astfel incat ciclul liceal sa revina la patru ani. 
         In concluzie, elevii se afla intr-un continuu joc de ping pong jucat de oameni iresponsabili care nu vad, nu vor sau nu pot sa aplice adevaratele reforme care ar duce la salvarea sistemului de invatamant.
          Cu speranta ca v-a placut acest articol, v-a invit sa lasati un feedback.Va multumesc!
           

Enhanced by Zemanta
 

Postări populare

fb