Ads 468x60px

30 octombrie 2013

Legătura dintre succes şi boggart

Succesul este relativ, pentru fiecare succesul ia o formă diferită. Aşa cum "boggart-ul" din Harry Potter lua forma celei mai mari frici a celui din faţa oglinzii, succesul ia forma dorinţelor fiecăruia.

Scena este mai jos pentru cei ce nu îsi amintesc exact despre ce este vorba.

 

Dar să vedem ce spune DEX-ul despre asta:

SUCCÉS, succese, s. n. Rezultat favorabil, pozitiv (al unei acțiuni); reușită, izbândă. ◊ Expr. A dori sau a ura (cuiva) succes = a-i dori (cuiva) noroc într-o întreprindere. ♦ Primire bună, favorabilă, cu răsunet, pe care o face publicul unei opere literare, unui spectacol etc. – Din fr. succès, lat. successus.

În esenţă ai succes atunci când obţii un rezultat favorabil sau ai parte de o reuşită. Vedeţi voi, societatea, lumea în care trăim ne defineşte acest succes, il cuantifică. Să spunem că este cineva căruia îi place să călătorească foarte mult şi toată energia e orientată pentru asta. Acum, pentru el faptul ca poate călători este un rezultat favorabil, o reuşită deci putem spune că are succes pentru că face ceea ce îşi doreşte. Dar societatea ce ar spune, gura lumii... ca umbla nebun, că nu s-a ales nimic de el, chestii de genul ăsta.
Am să îţi spun ceva mai personal, e un exemplu bun şi mai mult de atât este real. Vara asta am vrut doar să mă distrez. Toată vara am umblat pe unde m-a dus vântul, asta în weekend :)) n-are rost să detaliez, ideea este ca tot ce am câştigat s-a dus pe distracţii. Asta mi-am dorit şi asta am facut, îmi amintesc cu plăcere de toate evenimentele şi nu am nici cel mai mic regret. Responsabil stiu că nu am fost dar, am avut succes?... dacă e să ma întrebi pe mine îţi spun "Da!" categoric, dar dacă ar fi să întrebi pe cei apropiaţi, vor spune că am cheltuit nişte bani degeaba :))
Asta a fost o escapadă, pe anul urmator, începând chiar din toamna aceasta, mi-am setat alte obiective pentru câ în primul rând mi-a ajuns să umblu "lelea" iar în al doilea rând îmi doresc altceva în acest moment.

Să îţi setezi obiective este foarte bine, este primul şi cel mai important pas care îl faci spre materializarea unei dorinţe.  Dar despre asta voi scrie in altă postare ;)

Oamenii de succes au ceva în plus faţă de majoritate. Au curajul să îşi urmeze visele, dorinţele indiferent cât de îndrăzneţe sunt acestea, au initiaţivă şi mai au ceva, cred cu tărie în ideeile lor. Oamenii de succes şi-au spus că se poate. Tuturor ni s-a întâmplat, ştiu că şi ţie aşa că nu poţi nega. Ştii, când ai o idee şi o spui unui prieten/ă, familie etc. iar aceştia îţi gasesc numai dezavantaje pe care ţi le scot in faţă. Ăsta nu ar fi un lucru rău, poţi învăţa din ceea ce îţi spun dar problema e că încearcă să te convingă cu orice preţ că nu este o idee bună. Personal cunosc câteva persoane de acest gen şi ştiu că orice le-aş spune vor fi de părere că nu e o idee bună. Ce este interesant, dacă te uiţi la cei care te descurajează vei observa că nici nu au făcut nimic în viaţa, mai bine zis nu au avut succes. În general duc o viaţa banală, sunt persoane negative care nu îşi asumă riscuri, deşi işi doresc mai mul nu fac nimic pentru a-şi atinge ţelurile.

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: 'If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?' And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something. - Steve Jobs 

În acest moment faci ceea ce îţi doreşti? Ai curajul să schimbi ceva?

29 octombrie 2013

Aplică cu succes pentru un loc de muncă

Sunt foarte mulţi cei care aplică la zeci de locuri de muncă pe internet dar spre dezamăgirea lor, nu sunt contactaţi de nici un angajator.Sa analizăm puţin situaţia, în mod clar undeva este o problema…

Unde pot sa apară problemele?

Primul loc unde acestea pot sa apară este la persoana care depune CV-ul, este posibil să fi aplicat la un job care necesită o calificare superioară sau, de cele mai multe ori, multă multă experienţă. Aspectul şi conţinutul Cv-ului este de asemenea un factor determinant în recrutare. Un CV completat neglijent şi la minut se vede “de la o poştă”, nu mai spun că dacă contine şi o greşeală gramaticală sau ortografică îl face CV-ul perfect pentru a fi ignorat.

Câti dintre voi ataşează la CV şi o scrisoare de intenţie?

Destul de puţini mă gândesc, iar cei care fac acest lucru folosesc un şablon copiat de pe net şi se gândesc că doar ei îl folosesc. Gândeşte-te că un angajator primeşte zeci, sute de CV-uri. Este imposibil să nu citească aceeaşi scrisoare de intenţie de câteva ori.

Pune-te în locul angajatorului…

Ca angajator primeşti sute de CV-uri din care trebuie să alegi o singură persoană, acea persoană, candidatul ideal. Dacă ai fi tu angajatorul, “De ce te-ai angaja pe tine?”, “Ce calităţii şi aptitudini te scot in evidentă?”



CV-ul trebuie să îl completezi cu atenţie, toate formulările să fie corecte, îl citesti de “n” ori până când iţi sună totul bine şi esti sigur că nu sunt greşeli. Cei mai mulţi se blochează când trebuie să scrie despre ei, într-adevăr auto-descrierea este destul de dificilă în special daca este facuta publică. Încă odată… nu folosi şabloanele de pe internet atunci când ajungi la rubrica de aptitudini, calităţi, etc. Completează folosind cuvintele tale, va da o nota de originalitate CV-ului plus că angajatorul, va aprecia efortul tău, îi va dovedi interesul tău pentru găsirea unui loc de muncă. Este indicat ca pentru fiecare loc de munca la care aplici să modifici CV-ul pentru a-ţi pune în evidenţa calitaţile necesare în ocuparea postului respectiv, insă nu înflori.
După ce eşti sigur că ai CV-ul perfect e timpul să aplici la diverse locuri de munca. În disperarea de a găsi un loc de munca, multe persoane aplică în masa cu speranţa că ii va suna cineva. În primul rând trebuie sş aplici doar la joburile realiste, nu iţi foloeşte la nimic să aplici la zeci de joburi dacă acestea sunt peste puterile tale, chiar dacă ai fi acceptat nu ai putea face faţă.
Citeşte cu atenţie descrierea postului atunci când găseşti un loc de munca ce crezi ca ţi s-ar potrivi. Cei mai mulţi nu fac asta, cel mult trec superficial, citind în diagonală. Este o etapa foarte importantă, în descrierea postului vezi dacă îndeplineşti cerinţele minime pentru postul respectiv. Analizează foarte bine cuvintele şi vezi dacă este jobul pe care chiar ţi-l doreşti, dacă ai putea sa îi faci faţă şi nu în ultimul rând dacă ai studii li aptitudini necesare.
Nu trimite CV-ul fară o scrisoare de intenţie autentică. Ideea şi esenţa scrisorii de intenţie este în primul rând să fie scrisă de către cel care aplică. Este primul tău contact cu angajatorul în care îi poţi spune mai multe despre tine şi îl poţi convinge că eşti persoana potrivită, de ce ai renunţa la această oportunitate? Ataşează la CV şi o scrisoare de intenţie scrisă de tine din scoarţă în scoarţă folosind cuvintele tale. Cum am spus şi mai sus în nici un caz să nu foloseşti un şablon, pentru că angajatorul va observa asta iar în loc sa îţi aducă puncte în plus aceasta va face exact opusul.

Am să îţti spun câteva trucuri care te vor ajuta să creezi o scrisoare de intenţie perfectă şi nu în ultimul rând personalizată.

Pentru ai demonstra angajatorului ca acea scrisoare de intenţie i se adresează doar lui şi nu este folosită la toate locurile de munca pentru care aplici este necesar să foloseşti numele firmei în conţinut, este indicat ca acesta sa apară de 2-3 ori, asta pentru a nu deveni obositor. Trebuie să îi demonstrezi ca ai înţeles cerinţele postului şi că ai calitaţile şi aptitudinile necesare pentru a le îndeplini cu succes, poţi chiar să dai exemple din trecut dacă ai avut cerinţe similare la locurile de muncă anterioare. Sa nu uiţi să faci legatura între pregătirea ta profesională şi cerinţele postului. În ultima parte a scrisorii de intenţie trebuie să convingi angajatorul să te cheme la interviu, caută acele 2-3 motive cheie pentru care esti persoana potrivită să ocupi acel post.
Cam asta ar fi… poate ţi se pare un efort prea mare dar asta depinde doar de tine… dacă îţi doreşti sau nu cu adevărat acel loc de muncă.

Dacă ai şi alte sugestii nu ezita să foloseşti secţiunea de mai jos.

Cum se face o vânzare cu succes!

Este evident că preţul unui bun se află undeva la mijloc între vânzător şi cumpărător. Vânzătorul îşi doreşte să vânda bunul cât mai repede, să obţină un preţ cât mai mare pe el şi întotdeauna după ce vinde consideră că putea primi mai mult. În paralel, cumpărătorul vrea să plătească cât mai puţin, nu se grabeşte şi caută cel mai bun şi potrivit produs pentru nevoile personale. În aceste momente de dificultate financiară, şi nu numai, când banii sunt atât de scumpi şi preţul bunurilor scade de la o zi la alta cumpărătorul este cel care dictează preţul. Pentru a face cu succes o vânzare trebuie sa folosim toate aceste lucruri în avantajul nostru.

Raspunde la orice intrebare

Astăzi am să vă arăt cum puteţi răspunde întrebărilor incomode!

Am să vă prezint doua fraze magice iar dacă aveţi aceste fraze magice puteţi răspunde oricui, oriunde indiferent de ce vă spune.

25 octombrie 2013

Antreprenor - risc, inovatie, leadership

Orientat pentru castig: Indiferent de situatie antreprenorul va fi capabil sa faca o analiza eficienta pentru a-si mari cat mai mult posibil sansele de castig. De cele mai multe ori, in caz de reusita, un risc mare asumat aduce si castiguri pe masura.
“If the game is designed for you to lose, don’t play that game. play a different one” - Seth Godin
Are viziune: Totul porneste de la viziune, caracteristica foarte importanta care nu trebuie sa ii lipseasca unui antreprenor. Marile afaceri pleaca de la viziuni create de ideei pe care toti le privesc cu scepticism. Antreprenorul crede cu tarie in viziunea sa si va face tot ce ii sta in putinta pentru a o realiza.
“If your google search isn’t what you want it to be, than change it” - Seth Godin
Cu spirit de inovatie: Pentru a inova un antreprenor trebuie sa fie creativ, sa vada totul in felul lui, sa reinventeze.
“Producing is not about making something, it’s about making something other people thought couldn’t be done” - Seth Godin
Este determinat: Determinarea este esentiala, un antreprenor determinat va reusi sa treaca peste obstacole pe care alte persoane le-ar considera prea dificile pentru a fi depasite.

Lucreaza in echipa: Desi fire independenta care si-ar dori sa faca personal totul, antreprenorul trebuie sa lucreze eficient in echipa pentru a administra eficient activitatea din firma.

Are initiativa: In primul rand un antreprenor este independent, in fond pentru asta a ales antreprenoriatul, insa pentru a fi independent, antreprenorul trebuie sa preia initiativa, va fi raspunzator in mare masura pentru succesul sau esecul unei masuri.

Stie sa asculte: Un antreprenor de succes stie sa-i asculte pe ceilalti. Orientat permanent in a invata lucruri noi pentru a-si inbunatati rezultatele, antreprenorul stie sa ii asculte pe cei din jurul sau. O idee buna poate veni de la oricine.

Rezolva probleme: In primul rand antreprenorul vede posibilul unde ceilalti vad imposibilul. Asta il ajuta in rezolvarea problemelor, inarmat cu incredere si optimism va gasi tot timpul o solutie in rezolvarea problemelor, chiar daca necesita mai mult timp.
“There are lots of good reasons to abandon a project. having a little competition is not one of them, even if it’s google you’re up against” - Seth Godin
Urmareste oportunitatile: Permanent antreprenorul va fi orientat spre oportunitati. Oportunitatile pot face diferenta intre reusita si esec. O oportunitate buna poate avea un impact mai mare decat resursele si intreaga strategie implicata in proiect pana in acel moment. Oportunitatea nu trebuie sa orbeasca, va fi analizata cu atentie pentru eliminarea riscurilor ce nu sunt necesare si pentru a obtine un castig cat mai substantial.

22 octombrie 2013

Sistemul educational distruge creativitatea

Am un mare interes in educatie, si cred ca toti avem. Avem un imens interes investit in ea, partial, pentru ca educatia este ceea ce ar trebui sa ne duca spre viitorul ce nu-l putem intelege. Daca ne gandim, copii care incep scoala anul acesta se vor pensiona dupa 2076. Nimeni nu are nici o idee cum va arata lumea in acel moment. Nu stim cum va arata nici peste cinci ani si totusi, prin educatie, ne pregatim pentru viitor. 

Copii au o capacitate de inovare extraordinara.

Copii au acest curaj de a incerca . Nu conteaza daca nu stiu, ei vor incerca oricum, nu le este teama sa greseasca. Acum nu vreau sa spun ca a gresi este acelasi lucru cu a fi creativ. Ceea ce stim este ca daca nu esti pregatit sa gresesti, nu vei veni niciodata cu ceva original. Si pe cand ajungem adulti, cei mai multi dintre noi pierdem aceasta capacitate, ne este frica de greseala, si ajungem sa practicam anumite meserii in felul acesta, ba mai mult de atat, traim cu teama de a nu gresi, de a esua. Acum in sistemul national de educatie, Sa gresesti este cel mai rau lucru pe care il poti face. In consecinta, oamenii sunt educati sa ii piarda capacitatile creative.

Creativitatea nu este dobandita pe masura ce crestem ci pierduta. Mai bine spus, suntem educati sa o pierdem.

De ce se intampla asa?

Fiecare sistem educational de pe Pamant are aceeasi ierarhie a disciplinelor indiferent de continent, tara, ce vrei tu.. Pe primul loc sunt matematica si limbile, apoi stintele umaniste, iar ultimele sunt artele. Si in aproape fiecare sistem, de asemenea, exista o ierarhie in cadrul artelor. Pictura si muzica au de obicei un statut mai ridicat in scolii decat teatrul si dansul. Nu exista un sistem educational pe Pamanat care sa  ii invete dansul in fiecare zi pe copii in acelasi mod in care ii invata matematica, de exemplu.

De ce?

Cred ca matematica este importanta dar cred ca si dansul este important. Copii danseaza tot timpul, cu totii o facem. Daca ar fi sa vizitezi sistemul de invatamant, ca si extraterestru, ai spune "La ce foloseste sistemul public de educatie?" 
Cred ca ar trebuie sa privesti - daca te uiti la rezultate, la cine reuseste in acest sistem, cine face totul asa cum ar trebui, cine sunt castigatorii - ar trebui sa concluzionezi ca intregul scop al sistemului de educatie publica in intreaga lume este de a produce profesori universitari. 
Sistemul nostru de invatamant este construit pe ideea de abilitate academica. Si exista un motiv  Intregul sistem a fost inventat - in jurul lumii. Nu au existat sisteme publice de educatie inainte de secolul 19. Toate au fost implementate pentru realizarea nevoilor industrialismului. 

Astfel ierarhia se bazeaza pe doua idei:


  1. In primul rand, ideea ca cele mai folositoare materii pentru munca sunt cele mai importante. Probabil ca ati fost indepartati de lucruri ce va placeau in scoala cand erati copii, pe motiv ca nu veti obtine niciodata o slujba facand acel lucru. Nu canta, nu vei fi un muzician.... si multe altele.
  2. Iar a doua idee este abilitate academica, ce a ajuns sa domnine viziunea noastra asupra inteligentei, pentru ca universitatile au creat sistemul dupa propria lor imagine, dupa modul lor de a vedea lucrurile.

Daca ne gandim la asta, intreg sistemul public de educatie din jurul lumii este un proces prelungit de intrare la universitate. Iar consecinta este ca multi oameni talentati, destepti si creativi, cred ca nu sunt, pentru ca lucrul la care erau buni la scoala nu era apreciat. 

Brusc, diplomele nu mai valoreaza nimic. La inceput, daca aveai o diploma, aveai un loc de munca, iar daca nu aveai un loc de munca era pentru ca nu iti doreai unul. Dar acum toti cei cu diplome de cele mai multe ori se intorc acasa, pentru ca ai nevoie si de un master unde inainte era suficientra o licenta, si acum ai nevoie de un doctorat pentru cealalta. As caracteriza fenomenul ca un proces de inflatie academica. Si indica faptul ca intreaga structura a sistemului de educatie fuge de sub picioarele noastre. 

Am sa va spun o poveste despre o femeie extraordinara, probabil multi nu au auzit niciodata despre ea, se numeste Gillian Lynne. E coregrafa, a facut coregrafia pentru "Fantoma de la Opera'.

Cand era in scoala, era un elev problmea iar. Cei de la scoala au trimis o scrisoare parintilor in care au spus "Credem ca Gillian are o problma de invatare, nu se poate concentra, este agitata." Parintii s-au dus cu dansa sa o vada un specialist  A intrat in cabinet impreuna cu mama ei si a fost pusa sa stea pe un scaun undeva mai departe. A stat pe acel scaun timp de 20 de minute, timp in care mama ei a avut o discutie cu acest medic despre problemele pe care Gillian le avea la scoala.
La sfarsit doctorul a mers langa Gillian si i-a spus "Gillian, am ascultat toate aceste lucruri pe care mi le-a spus mama ta, si trebuie sa vorbesc cu ea intre patru ochi". Au iesit si au lasat-o, dar pe cand ieseau din camera el a pornit radioul de pe birou. Si cand au iesit din camera, el a spus catre mama ei, "Doar stati si priviti-o". In momentul in care au parasit incaperea, Gillian era in picioare miscandu-se pe ritmul muzicii. Atunci medicul i-a spus mamei "Doaman Lynne, Gillian nu este bolnava, este dansatoare. Duceti-o la o scoala de dans." Asta a si facut....
La un moment dat, a obtinut o auditie pentru "Scoala Regala de Balet", a devenit dansatoare solo si a avut o cariera extraordinara. A absolvit "Scoala Regala de Balet", a infiintat propira societate "Societatea de dans Gillian Lynne". este responsabila pentru undele din cele mai de succes productii muzicale de teatru si este milionara.
Altcineva ar fi pus-o sub medicatie pana s-ar fi linistit
Asta este o poveste adevarata!!

Cred ca singura noastra speranta pentru viitor este sa adoptam o noua conceptie cu privire la educatia umana, una in care incepem sa reconstituim conceptia noastra despre bogatia capacitatii umane. 

15 octombrie 2013

Gravity, m-a dezamagit

Ce sa spun... am vazut aseara filmul ala Gravity, pentru cei care nu au auzit de el, desi nu cred uite aici trailerul.


La cat tam-tam s-a facut si cat s-a vorbit in media ma asteptam sa fie ceva mai serios. In primul rand nu se intampla nimic in film. Toata actiunea se poate scrie cu usurinta intr-o fraza, dar nu asta nu a contat pentru ca efectele speciale te fac uiti ca mai trebuie si o actiune, un fir narativ intr-un film. Filmul e plin erori, cine a scris scriptul ala cred ca s-a gandit cu fundul sau era fumat. Hai sa va explic... se rupe bratul si Sandra Bullock ajunge undeva in spatiu unde pluteste in deriva, din cate am observat e la dracu in carti ca deja ajunsese in partea unde era noapte. Cum plutea ea asa, ce sa vezi, deodata se trezeste cu George Clooney la ea in brate, a venit inotand prin eter dupa ea. Din cate stiu eu, nu vreau sa gresesc, in spatiu practic nu e nimic, nici tu aer, nici tu presiune, nimic. Si datorita sau din cauza chestiunii asteia daca, sa spunem, ca arunci un obiect in spatiu acesta va merge cu viteza constanta la infinit pe acea directie. In fine.... nu vreau sa va obosesc cu explictatiile mele. Ideea e ca Sandra Bullock trebuia sa isi continue drumul in spatiu cum a si inceput, dar cum a ajuns George Clooney la ea, that is the question. Sa trecem peste asta, ne facem ca nu am observat sau zicem si noi ca asa e.

Ajunge Clooney  o leaga cu o coarda de a lor sa nu o mai piarda, si deodata de smunceste catre o luminita mica mica, vezi doamne ca acolo e nu stiu ce statie. Plutesc ei plutesc asa linistiti pana ajung aproape, acolo deja au o viteza mai mare, cred ca sunt atrasi de ceva pe acolo, plm. Se izbesc de cateva ori de statia aia, la un moment dat ajung in felul urmator... Sandra se agatase cu piciorul de niste sfori pe acolo si il tinea pe Clooney sa nu il piarda in spatiu. Cum plm vii tu din futca pana acolo, si cand ajungi vezi draga doamne ca nu mai poti sa plutesti unde vrei tu si te duci in spatiu. Abureli pentru ignoranti...

Mai erau si altele dar astea sunt prea tari... ca si cum scenaristul s-a gandit "Ba... noi trebuie sa facem spectacol... show... treburi de astea la sentiment cu "da-mi drumu ca murim amandoi" "nu-ti dau drumu", treburi de astea, nu conteaza ca furam curent, da-i in plm ca e prosti si nu stie..." Asa cred ca s-a gandit americanu'...

Aaa... si mi-am mai amintit ceva.. mi-ar fi placut sa fie cum ma asteptam eu dar era prea de tot. La un moment dat cand Sandra era intr-un modul de ala, porneste o alarma de incendiu. In prima secunda m-am gandit "Daca inceindiul e in afara modulului imi bag pl in el film, caut altceva de facut." - incendiul era in interior, trebuia sa deschida trapa sa il inchida, dar nu avea cosumul pe ea :))

Am obervat ca publicitatea asta face minuni, daca auzim continuu ca nu stiu ce film e super tare sau nu stiu ce produs, de ducem ca oile acolo. Asta ca ne ducem, ne ducem ca lumea e curioasa dar nu inteleg de ce tot timpul suntem de accord cu ce au zis ei in publicitate. Uite, eu zic acum.... "Asta e un film de cacat!, doar efectele sunt de el". La fel s-a intamplat si cu Avatar cand s-a lansat,  toata lumea "Vai.. Avatar.. ce smecher!!!", toti se mirau si e o prostie de film. Cine s-a mai uitat inca odata la el doar pentru ca si-a amintit cat de mult i-a placut, nimeni, e deja uitat. Noroc de mine ca l-am reamintit.

Cam asta e cu Gravity... ce sa va zic.. uitati-va si voi, poate aveti alta parere.

14 octombrie 2013

Lucruri simple - admiratie si multumire

Vreau sa va vorbesc despre importanta admiratiei si a multumirii, si ca ele trebuie sa fie specifice si veritabile. Pe masura ce cresteam, pana cu ceva timp in urma am observat ca as fi vrut sa spun multumesc cuiva, as fi vrut sa laud pe cineva sau as fi vrut sa accept laudele, multumirile, admiratia cuiva dar nu stiu din ce motiv ma opream.

Si ma tot intrebam, de ce se intampla asta? Ma simteam timid, ma simteam jenat? Si atunci mi-a venit o alta intrerbare in minte, oare doar mie mi se intampla asta? 
Asa ca am decis sa ma informez mai mult despre asta. Am citit la un moment dat, o povestire care m-a impresionat si de aceea am si retinut-o, povestea a fost scrisa de o doamna care lucreaza la un centru de reabilitare. Acolo intalneste persoane dependente si uneori totul se rezuma la ceva simplu ca de exemplu, durerea lor e ca tatal lor a decedat fara sa zica vreodata ca e mandru de ei. Dar apoi aud de la rude, de la prieteni ca tatal lor spunea tuturor ceilalti ca era mandru de el, dar nu a zis niciodata asta fiului. E din cauza ca nu stia ca fiul sau are nevoie de asta, poate credea ca nu este atat de important ca fiul sau sa auda asta.

Intrebarea mea este, de ce nu cerem ce avem nevoie?

De ce putem zice "Pregatiti-mi un hamburger" sau "Vreau pantofii marimea 41", dar nu putem spune tot ce simtim sau nu putem zice "Poti sa ma lauzi pentru asta". E pentru ca prin ceea ce facem comunicam date importante desper noi, spunem la ce ne simtim nesiguri, aratam unde avem nevoie de ajutorul celorlalti.
Ce pot face ceilalti cu aceasta informatie? Ar putea sa o neglijeze, ar putea sa faca abuz de ea, sau ar putea sa ne satisfaca nevoia.

Putem schimba asta...


Ce iti doresti sa auzi? Mergi acasa la familie si intreaba pe fiecare dupa ce ravneste, ce isi doreste sa auda, mergeti acasa puneti aceste intrebari si apoi ajutatii pe cei din jur. E atat de simplu...

De ce ne-ar pasa de asta? Vorbim despre pace in toata lumea. Cum am putea avea pacea intre tari diferite avand culturi si limbi diferite? Cred ca asta se incepe de la familie, de la cei care stau sub acelasi acoperis. Asa ca haideti sa incepem noi insine.

Si vreau sa va multumesc tuturor care cititi acest blog, va multumesc pentru ca sunteti iubiti, frati, prieteni, fii minunati, poate cineva nu va spus asta niciodata dar faceti o treaba foarte buna. 

Va multumesc ca ati citit articolul si ca schimbati lumea cu ideeile voastre. Multumesc!

COSMOTE Romania revoluționează telefonia mobilă prin introducerea unui nou portofoliu de abonamente, mai simplu, al cărui fundament este inovația prin simplitate și comunicare nelimitată. Mai multe detalii despre oferta găsești pe free.cosmote.ro, iar despre concurs accesând free.cosmote.ro/bursa.

10 octombrie 2013

Cheia catre succes - investeste in tine

In primul rand trebuie sa te bucuri de viata, orice timp petrecut facandu-ti griji este un timp pierdut. Daca iti folosesti timpul pentru a-ti dezvolta aptitudinile, cunostintele, si relatiile in timp ce ai o viata sanatoasa, atunci totul este in regula.
Niciodata nu e gresit sa investesti in dezvoltarea ta - astfel, tot ce ai si tot ce stii va fi mereu cu tine, nimeni nu iti poate lua asta. Sunt trei lucruri esentiale in care trebuie sa investesti pentru a avea succes - sanatatea, prieteni si nu in ultimul rand in cunostintele.

Investind in tine este cea mai buna cale pentru a te dezvolta ca persoana. Cei mai multi dintre noi isi petrec timpul liber facand lucruri nefolositoare, ba chiar daunatoare dezvoltarii personale - statul pe facebook cu orele e cel mai bun exemplu. Investitia timpului in dezvoltarea personala nu are un efect vizibil imediat dar in timp rezultatele sunt uriase.
...to those who prepare for it today.
Primul pas este sa separi ce iti este folositor si ce nu - pentru ca multe activitati pot fi considerate folositoare sunt destul de greu de separat. De exemplu sa fii o persoana sociabila poate fi considerat un lucru care ajuta la dezvoltarea ta personala. Vorbind cu toata lumea este o investitie pentru ca in primul rand iti dezvolti comunicarea, devii mai extrovertit/a si te ajuta sa legi noi prietenii. Atunci cand investesti in tine nu trebuie sa devina plictisitor, trebuie sa faci lucruri care te intereseaza, astfel totul devine foarte simplu si eficient.

 Sanatatea, importanta ei in dezvoltarea personala

Sunt multe proverbe si zicatori romanesti cu privire la sanatate dar ideea principala este ca fara sanatate nimic nu se poate face, de aceea este si primul element tratat.
Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea
Nu te gandi acum ca te trimit la medic, iti spun doar cat este de important sa fii si sa te simti in forma. In primul rand o persoana sanatoasa este mai eficienta. Nivelul sanatatii tale si modul cum iti tratezi corpul determina dispozitia ta, felul cum ii tratezi pe altii si capacitatea de a te concentra. 

Iata cateva sugestii pentru a investi in sanatatea ta.

Exercitiile fizice au multe avantaje, te ajuta sa arzi calorii, sa slabesti ( asta e pentru domnisoare ) si sa te simti mereu in forma. Pentru a nu deveni o rutina si in final sa te plictisesti poti face lucruri diferite in fiecare zi, poti sa alergi, sa mergi la sala, sa te plimbi, sa joci ceva... ( desigur sa includa miscare, nu darts - desi e discutabil ).



Somnul suficient este un alt factor cheie in opinia mea. Stiu ca e greu... toti pierdem noptile si parca in fiecare seara este cineva care ne da cate ceva de facut numai sa nu dormim. Nu imi amintesc ultima data cand m-am trezit multumit de cat am dormit dar stiu multe situatii in care nu am dormit suficient si e aiurea. 

Somnul este lantul de aur care ne tine sanatatea si trupul impreuna.
De cele mai multe ori cand dorm putin nu ma pot concentra asupra activitatilor de zi cu zi. De aceea spun ca o persoana odihnita are multe avantaje. E dificil sa implementezi asta dar avantajele sunt multe si valoroase. Ar fi multe de trecut pe lista, mai spuneti voi....

Trebuie sa retinem ca o persoana sanatoasa este eficienta, se concentreaza cu usurinta si se simte fresh tot timpul si in fiecare zi.

Investeste in educatie

Tot ceea ce n-avem de la nastere si de care avem nevoie cand suntem mari, ne este dat prin educatie. Aceasta educatie ne vine de la natura, de la oameni sau de la lucruri.

Prin cresterea cunostintelor si dezvoltarea unor noi aptitudini, investitia in educatie aduce cele mai vizibile schimbari. Dezvoltandu-ti aptitudinile te va face o persoana mai indispensabila, incepand de la serviciu pana la treburile de acasa. Stiu ca nu e la moda si ca foarte putini citesc carti dar citind iti muti linia orizontului tot mai departe, descoperi lucruri de care poate nici nu stiai, inveti sa faci lucuri noi care iti vor dezvolta in acelasi timp si latura creativa iar asta te va face mai destept. Este foarte bine sa citesti si sa inveti lucruri din multe domenii, combinand cunostintele vei putea rezolva problemele mult mai usor.
Eu ma gandesc la bagajul meu de cunostinte ca la o colectie, toate sunt asezate in ordine astfel incat sa le pot folosi atunci cand am nevoie, mi se pare foarte buna comparatia cu o trusa de chei mecanice. Daca trusa este aproape goala nu vei reusi sa rezolvi o problema mecanica dar daca aceasta are tot de ce este nevoie atunci totul devine foarte simplu. Gandeste-te ca atunci cand inveti ceva nou ai mai adaugat o cheie la trusa ta iar cand te vei izbi de o problema va fi mult mai usor ca in trecut. Pentru asta trebuie sa consumi multa, multa informatie. Poti incepe prin a citi noutatile din domeniul tau, astfel vei fi la curent cu tot ce e nou si chiar cu un pas in fata colegilor. Poti citi articole sau carti din domeniile de care esti pasionat - afaceri, istorie, politica, stiinta, nu conteaza. 
Persoanele care investesc in propria educatie sunt mult mai competente, interesante, se pot descurca in orice situatie si ajuta foarte mult la socializare - subiect ce il voi trata in continuare.

Investeste in relatii



Pentru a fi implinit este esential sa investesti in relatii - legatura pe care o ai cu familia ta, colegii, chiar si relatia pe care o ai cu ospatarita unde mergi sa bei cafeaua este importanta. Prin natura sa omul este o fiinta sociala care are nevoie de contacte cu semenii sai pentru a fi satisfacut emotional - oricine are buni si foarte buni prieteni, rude pe care se poate sprijini la nevoie si sa nu uitam de relatiile profesionale.


Nu pasi in fata mea, as putea sa nu te urmez.
Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu te duc unde trebuie.
Paseste alaturi de mine si fii prietenul meu.
Cum sa investesti in relatii? Simplu! Petrece mult timp cu oameni, cu cat petreci mai mult timp cu cei apropiati cu atat vor fi mai bune relatiile tale. Nu uita sa iti extinzi cercul de prieteni de cate ori ai ocazia, face foarte bine.
Sa nu uitam de familie, petrecand timp cu familia este de asemenea o investitie. Se poate intampla ca unii prieteni sa fie diferiti si sa nu aveti multe lucruri in comun -  atunci ai nevoie de alti prieteni. Pentru a intalni noi persoane care sa faca aceleasi lucruri de care esti si tu interesat este bine sa le cauti in locuri pe care tu le frecventezi. Du-te la biblioteca daca iti place sa citesti, cu siguranta persoanele de acolo impartasesc aceeasi pasiune, e doar un exemplu. Poti sa mergi la o sala de jocuri daca te pasioneaza jocurile pe calculator sau la un meci de fotbal daca iti place acest sport. 
Prieteniile bune nu se pot compara cu nimic altceva in viata, si ar trebui sa le pretuim. 
Din acest moment ai o scuza pentru a te distra mai mult si a fi o persoana mai sociabila, atat timp cat "investesti in relatiile tale" si nu te gandesti ca p"etreci timp cu prietenii tai in loc sa lucrezi la ceva". 

Atat timp cat nu te gandesti la investitia in dezvoltarea personala ca la o sarcina atunci esti pe drumul cel bun.

Again, you can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something - your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life.
Buzz!Camp este un eveniment aflat la a zecea editie si va avea loc in curand in mai multe orase mari din tara. BUZZ!Camp 10 se adreseaza tinerilor intre 18 si 26 de ani orientati catre o cariera de succes. Participarea la acest eveniment este un inceput bun in dezvoltarea ta personala. La BUZZ!Camp 10 vei face networking, vei cunoaste traineri foarte buni si nu in ultimul rand vei intalni companii de renume.
Urmeaza sa ma inscriu si eu, pentru Iasi. Am mai participat la astfel de evenimente si stiu ca va fi interesant. In primul rand intalnesti tineri cu aceleasi preocupari ca ale tale si deasemenea e un moment bun de a lega noi prietenii. Intotdeauna am privit cu admiratie trainerii, sunt oameni de top, oameni care au reusit si sunt acolo pentru a impartasi cu tine cheia succesului catre o cariera de de invidiat. 
Mai multe detalii gasiti la Ghid Buzz!Camp.

09 octombrie 2013

Into the wild - review

Vreau sa va scriu despre un film pe care l-am vazut de ceva vreme si care m-a impresionat din mai multe motive pe care vi le voi dezvalui pe parcurs. Filmul se numeste "Into the wild" si scenariul este bazat pe o poveste reala, cred ca asta atrage foarte mult. Am observat de multe ori ca atunci cand mi se spune lucrul asta devin mult mai interesat
Numele personajului principal este Christopher McCandless, un tanar american foarte inteligent pe care il asteapta o cariera incununata de succes. Asemenea parintilor sai Chris a absolvit renumitul colegiu Emory iar Facultatea de Drept de la Harvard este urmatoarea etapa din viata acestuia, totul fiind meticulos planificat de parinti pentru a trai visul american, insa nu visul sau ci cel al parintilor. Christopher McCandless este un tanar rebel sufocat de tot ceea ce inseamna societate asa ca, dupa absolvire, fara sa ezite si-a donat cei 24.000$ unei fundatii de caritate, si-a ars toate documentele de identitate si ultimii dolari pentru a plecat in marea aventura de reunire cu natura. 

„Unii oameni simt că nu merită să fie iubiţi. Pleacă tăcuţi înspre spaţii goale, încercând să astupe golurile din trecut.”


Visul suprem al lui Chris era de a ajunge in Alaska. Vad drumul sau catre Alaska ca o calatorie initiatica in care se intalneste cu multi oameni de care este marcat si pe care ii marcheaza. Chris fuge de societate si de regulile create de aceasta, nu accepta standardele pe care isi refuza sa si le insuseasca.
Dupa disparitia sa, starea parintilor trece de la vinovatie la disperare in incercarea de a-l gasi facand tot ce e omeneste posibil. Decizia lui de a pleca in marea aventura este insa acceptata de sora sa, Carine, care il iubeste indeajuns pentru ai respecta decizia simtind ca este fericit acolo unde se afla.  

Carine McCandless

Christopher McCandless este un idealist si un romantic dar in acelasi timp este condus de egoism. Prin plecarea sa in marea aventura si prin faptul ca a renuntat la toate lucrurile isi pedepseste cumva parintii pentru minciunile si agresiunile cauzate de acestia in copilarie. Cumva McCandless este un singuratic caruia ii este frica de oameni sau mai bine zis nu vede fericire in din relatiile cu oamenii. Ultimile sale cuvinte catre Franz au fost "You're wrong if you think the joy of life comes from human relationships". Fiind o persoana carismatica leaga foarte usor prietenii cu cei pe care ii intalneste in calatoria sa dar in acelasi timp ii si raneste prin plecarile sale neasteptate, ca si cum ar disparea. 

„Poate că după ce mă întorc, o să scriu o carte despre călătoriile mele. Totul despre a scăpa de societatea asta bolnavă. Pentru că ştii ce nu înţeleg? Nu înţeleg de ce lumea, de ce absolut toţi oamenii sunt atât de răi unii cu alţii atât de des. Nu pot să înţeleg deloc. Judecata. Controlul. Totul, întreg spectrul. Părinţi, ipocriţi, politicieni, nemernici.”

La un moment dat un functionar ii spune lui Chris ca pentru a traversa un rau in canoe trebuie sa plateasca 2000 de dolari, sa astepte 13 ani si desigur sa se alature unui grup cu trainer. La auzul acestor reguli sociale Chriss se aventureaza singur pe rau, urmarit de o patrula de control.

Scena din film

Coborand pe rau ajunge in Mexic. Incearca sa isi faca buletin dar din nou se loveste de societate si de birocratiile acesteia, intr-un final renunta laidee si isi creeaza singur o noua identitate luandu-si numele de Alexander Supertramp. Pentru un timp doarme intr-un adapost pentru cei saraci dar renunta repede pentru a se urca intr-un tren cu care trece fraudulos tara.
Intors in America il intalneste pe Wayne, un fermier care i-a oferit un loc de munca pe tractor. nu dupa mult timp, Wayne este arestat de politie in urma unor ilegalitatilor comise pe care le si recunoaste, acest fapt le incheie relatia de prietenie.
Chris il intalneste pe Rainey, un tip masiv si rebel care traieste in rulota intr-o zona desertica uitata de lume. Desi ii era alaturi, acesta sufera de dorul partenerei sale care e inchisa in lumea ei interioara din cauza ca unicul fiu dintr-o casatorie anterioara o parasise brusc, asemenea cum Chris si-a parasit familia. Aceasta vedea in Chris pe fiul sau,  fiind alinata de acesta mama neconsolata se reintoarce la cel care o iubea, Rainey.

 
Rainey si Jan

Pentru un timp Chris traieste alaturi de ei. In acest timp o intalneste pe Tracy, o tanara adolescenta de 16 ani care incearca sa il atraga pe tanar. De teama ca o iubire l-ar putea tine departe de Alaska acesta refuza dragostea pe care tanara frumoasa si melancolica vrea sa i-o ofere.

Chris si Tracy

Scena despartirii de Tracy este emotionanta, Chris o incurajeaza spunandu-i ca poate obtine orice de la viata si ca tot ce trebuie sa faca este sa intinda mana si sa ia. In acel moment frumoasa adolescenta intinde mana sa il imbratiseze insa Chris, indrumat de idealul sau se intoarce si o paraseste, lasand-o inlacrimata, asfel Chris se contrazice aratandu-i fetei ca nu poti obtine chiar tot ce vrei de la viata.
Ultima persoana paterna este un batran, Ron Franz pe care Chris il intalneste dupa desparirea de Tracy. In timp ce Ron era militar, sotia si copilul acestuia au fost ucisi de un sofer beat In urma tragicului accident Ron s-a refugiat ani de zile in alcool dar a reusit sa renunte la viciu prin puterea credintei divine. Prin povestea sa, Ron il determina pe Chris sa reflecte si asupra divinitatii.
Cand Chris il provoaca pe Ron sa urce alaturi de el pe creasta unui munte acesta il refuza motivand ca nu are nevoie de panorama din varf insa batranul nu mai simtea nevoia de a cuceri noi orizonturi asa cum simtea Chris. De dragul tanarului si la insitentele acestuia, Ron isi depaseste limitele si urca alaturi de el.
Pe creasta muntelui cei doi poarta o discutie filosofica in care Chris il incurajeaza pe batran sa iasa din izolare si sa traiasca viata in continuare pentru ca are destula forta. In aceasta scena, Chris se contrazice din nou, incurajandul pe Ron sa renunte la solitudine, tocmai el fugarul de societate.

Ron si Chris

- Din frânturile pe care le-am pus cap la cap din câte mi-ai spus despre familia ta, părinţii tăi, ştiu că ai probleme şi cu biserica. Dar este ceva mai presus de noi, ceva ce putem aprecia cu toţii, şi se pare că nu te deranjează să-i spui Dumnezeu. Când ierţi, iubeşti. Şi când iubeşti, lumina Domnului străluceşte asupra ta. Dumnezeu ne iubeşte cu adevărat mult.”

Ron intuieste intentia lui Chris de a pleca pe ascuns in timpul noptii fara a-si lua la revedere si de aceea batranul ii ofera niste scule de vanat si pescuit pentru a il ajuta in aventura sa spre Alaska, chiar l-ar fi condus si cu masina pana acolo dar nu putea lipsi de la slujba relicioasa, din recunostinta ca l-a scapat de viciul sau. Ron chiar se ofera sa il adopte pe Chris, tanarul amana asta pana la intoarcerea sa. Ron este ultima persoana pe care Chris o lasa inlacrimata pentru ca acesta nu avea sa se mai intoarca din marea sa aventura.
Din acest moment incepe visul absolut A avut atatea oferte de la viata si atatea vieti diferite pe care le putea trai dar acesta a refuzat. Ajuns in salbaticie, in pustiul Alaskai, chris gaseste autobuzul "magic" in care se si refugiaza. Vanatul sau ajunge sa fie devorat de animale chiar sub ochii acestuia in timp ce Chris traieste frustrarea uciderii inutile si a foamei. In timpul petrecut la autobuzul "magic", Chris tine un jurnal in care citeaza des din autori, este preocupat in general de ideea fericirii absolute. 
 “Am trecut prin multe şi acum cred că am găsit ceea ce e necesar pentru a fi fericit. O viaţă liniştită şi izolată la ţară, cu posibilitatea de a fi de folos oamenilor cărora le este uşor să facă un bine şi care nu sunt obişnuiţi să aibă parte de aşa ceva. Să munceşti pentru cel căruia i-ar putea fi de folos, apoi odihna, natura, cărţile, muzica, dragostea faţă de aproapele tău. Asta e ideea mea de fericire. Apoi, peste toate astea, pe tine ca parteneră, şi copii, poate. Ce şi-ar putea dori mai mult inima unui bărbat?”
“Fericirea nu o afli când trăieşti numai pentru tine, ci abia când te deschizi înspre ceilalţi cu dragoste. Dragostea este manifestarea legitimă a vieţii. Este activitatea care are ca scop binele celorlalţi. Când aceasta-şi face apariţia, abia atunci viaţa capătă sens…. Dragostea adevărată nu este o izbucnire de pasiune care întunecă raţiunea, ci din contra, nicio altă stare a sufletului nu este atât de raţională şi luminoasă, atât de calmă şi plină de bucurie; este condiţia naturală a copilului şi a înţeleptului”.
Prin evadarea sa catre libertatea suprema a crezut ca va atinge fericirea suprema insa acesta traieste doar aventuri pline de andrenalina care ii hranesc setea de fericire doar pentru moment In ultima notita din jurnal acesta va da cea mai buna definitie a fericirii absolute, chiar inainte de a muri.
Dorind sa isi continue drumul, Chris trebuie sa treaca un rau involburat Isi depaseste frica de apa si incearca sa il treaca insa este la un pas de a cadea prada apelor involburate, intr-un final se intoarce la autobuzul "magic' devenind captivul propriei sale libertati "absolute".

Poza reala a lui Chris

„Ziua 100! Am  reuşit! Dar în cele mai mizere condiţii de viaţă. Am devenit captiv în sălbăticie, la propriu.”

„Dezastru! Trecerea râului e imposibilă! A plouat, sunt singur. A plouat, sunt singur, mi-e frică.”

Ramas fara mancare, Chris ajunge sa manace diverse plante insa ajunge sa le confunde si mananca ceva otravitor. Isi da seama ca este izolat si neajutorat si ca e prea tarziu ca cineva sa il gaseasca si sa il ajute, fugise prea departe de oameni, de societate. Tanarul de 24 de ani, fost atlet, laudat pentru forta lui fizica ajunge slabit si este ucis lent de catre otrava.

Printre ultimile insemnari din jurnal a scris...
„Am trait o viata fericita si ii multumesc lui Dumnezeu. Adio si fie ca Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti.” 
Cu ultimile puteri acesta scrie si concluzia finala in care se contrazice, pentru ultima data, in privinta conceptului sau gresit pe care l-a avut asupra fericirii absolute.

Fericirea este reala doar atunci cand este impartita

Poza reala a lui Chris



La doua saptamani de la moartea acestuia, trupul neinsufletit i-a fost gasit de catre un grup de vanatori de elani in autobuzul "magic"

Poza gasita nedevelopata in aparatul acestuia, dupa moartea sa

08 octombrie 2013

Despre vin

Daca tot e toamna si e anotimpul cand se face tulburelul m-am gandit sa citim cate ceva despre acesta pentru a-l cunoaste mai bine. Se pare ca pe langa efectul bahic care poate fi mai mult sau mai putin benefic, vinul contine vitamine. Pe langa binecunoscutele vitamine din bautura E si B vinul mai contine si vitaminele B1, B2, B6, C, B12. Se pare ca vinul mai contine si coompusi de aroma, acizi organici, acizi volatili, acizi fenolici, minerale si un sfert din tabelul periodic al elementelor. Nu stiu la ce folosesc acestea dar ideea e ca le contine vinul si ca e mai bine sa fie decat sa nu fie.
Ca efecte benefice vinul atenueaza stresul si fluidizeaza sangele ( nu stiu daca e vorba si de cel rosu ), scade riscul bolilor cardiovasculare. Face bine in multe dar consumat doar cu moderatie. Baut in cantitati industriale produce boli hepatice si neurodegenerative.
Daca vrei sa beneficiezi doar de efectele pozitive ale vinului nu trebuie sa depasesti doua pahare pe zi ( 300ml ). 
Dar deocamdata sa il asteptam sa fermenteze.

07 octombrie 2013

Avem voie bauti la volan :>

Declaratie Victor Ponta

"Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool: până la 0.2 nu e nici măcar contravenţie, 0.2 e un pahar de bere, dar de la 0.5 în sus, nu 0.8, să fie infracţiune. Aşa cum e în Europa, vorbesc de omul obişnuit care se duce la o nuntă şi gustă un pahar de vin, dar de la 0.2 la 0.5 e contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0.5 e infracţiune. Decidem astăzi dacă adoptăm Codul prin OUG"

Singura schimbare buna din noul cod rutier. Tu ce crezi?

Incepe Bear Grylls: Evadare din infern

Ma declar un fan al canalului Discovery si in principiu a oricarui canal de stiinta poti vedea ceva interesant. "Tehnici esentiale de supravetuire" a fost una dintre emisiunile mele favorite si inca ma mai uit uneori insa ma plictisesc repede pentru ca toate episoadele au fost date in bucla de n ori. Il admir pe Bear Grylls pentru curajul de care da dovada, nu de putine ori a fost la limita unui accident grav insa de fiecare data a continuat plin de entuziasm si nimic nu a reusit sa ii ia zambetul de pe fata. 
Imi aminteste permanent de Steve Erwin, cred ca ar fi fost foarte tare o emisiune cu cei doi. Steve sa gaseasca o bazdaganie ceva si sa explice cum traieste, cum se apara etc. iar Bear sa i-o ia din mana pentru a profita de pretioasele proteine si desigur sa descrie ce gust are. 
P.S. Nu imi plac deloc fazele cand cauta el proteine prin bazdaganii
Pentru fanii Bear Grills si al acestui timp de show, gen survival am o veste buna pentru ca in seara aceasta este premiera noului show „Bear Grylls: Evadare din infern". „Bear Grylls: Evadare din infern" se va baza pe aceeasi idee, supravietuirea intr-o situatie limita insa, din punctul meu de vedere, va fi mai interesant pentru ca se reconstituie cazuri reale iar, din cate am inteles, Bear Grills va reface traseele si va infrunta aceleasi pericole pentru a demonstra cat mai realist prin ce au trecut acei oameni. Desigur ca nu vor lipsi interviurile directe cu supravietuitorii. Daca ma gandesc bine, „Bear Grylls: Evadare din infern" este o combinatie intre "Tehnici esentiale de supravetuire" si "I shouldn't be alive", combinatie maxima.
Asadar, in aceasta seara la ora 21:00 toata lumea prezenta pe Discovery pentru ca incepe „Bear Grylls: Evadare din infern".


06 octombrie 2013

Cum sa alegi cadoul perfect

Cadouri... Fie ca esti invitat la o aniversare sau e o zi speciala cum ar fi Craciunul, 8Martie sau orice alt eveniment, alegerea cadoului nu este atat de usoara cum pare la prima vedere. De cele mai multe ori cand cumperi un cadou iti imaginezi ceva frumos, amuzant,  care sa surprinda intr-un mod placut; intri intr-un magazin si din cate lucruri sunt acolo tu te opresti tocmai la o sticla de vin sau la tabletele alea cu diferite mesaje..... clasic, nu mai vorbesc de sterotipul parfumului. Cred ca prietenii tai isi permit sa bea o sticla de vin sau sa isi cumpere un parfum dupa propriile dorinte, atunci de ce sa ii faci tu cadou asa ceva. Mai este genul de invitat care vine cu o suma de bani.... si ce zice?... "Nu am stiut ce sa iau, i-ati tu ceva de banii asta.", nu ca banii ar prinde rau dar nu e tocmai genul de cadou pe care ti-l doresti.
Primul pas pentru a alege cadoul perfect este sa nu te lasi ghidat de stereotipuri. Ca exemplu nu toti baietii isi doresc o minge de fotbal, asa cum sunt femei care ar prefera o tableta sau un gadget in locul unui lantisor sau barbati care ar prefera o carte si care chiar nu au nevoie de un bilet la un meci de fotbal.
Am observat ca toate persoanele, involuntar, iti dau indicii foarte utile care iti pot usura alegerea cadoului dar pentru asta trebuie sa faci un pic pe detectivul cu ceva timp inainte de eveniment. Sigur ai auzit din partea unui prieten...... "Ar trebui sa imi cumpar un/o ______ foarte curand" sau "Mi s-a stricat _____." Cuvantul lipsa este cadoul tau. Care este trupa favorita? Cum isi petrece timpul liber? Colectioneaza ceva? Raspunsurile la acest gen de intrebari te duc catre cadoul perfect.
Am cateva sugestii, nu sunt personalizate dar nu sunt stereotipuri:
Orice petrecaret s-ar bucura daca ar primi cadou un pahar gradat care sa arate cat esti de ametit in functie de cat ai baut din pahar. Tot pentru sufletul petrecerii merge foarte bine si aceasta pereche de ochelari din pai prin care se vede bautura in timp ce o bea, cu siguranta va deveni atractia serii.
Stii zilele cand nu ai nevoie sa iti iei portofelul cu tot continutul din el ci doar de bani, un card, cateva carti de vizita si eventual o lista de cumparaturi. Un moneyclip metalic ti-ar fi de mare ajutor. Gandeste-te ca si prietenii tai s-au aflat in aceeasi situatie si cu siguranta vor mai urma. Jocul de poker a devenit foarte popular in ultimul timp si la noi asa ca un set de poker pentru un amator al jocului este o varianta de luat in calcul, plus ca beneficiezi si tu de el ca doar nu o sa joace singur.
Oricarei femei iar fi foarte util un suport pentru poseta, acesta poate fi folosit pentru asezarea posetei in spatii unde acest lucru nu este posibil. De asemenea un suport pentru cartile de vizita alaturi de un breloc la care pot fi atasate cheile se poate dovedi foarte util.


04 octombrie 2013

Interviul dat pentru Blogatu.ro

1. Prezinta-te mai intai pe tine, apoi scrie o scurta prezentare a blogului tau

Numele meu este Axinte Ciprian, am 24 de ani si sunt persoana din spatele blogului Blogu' lu' Piciu. Desi am locuit in Iasi pe timpul facultatii, in cele din urma am lasat aglomeratia urbana, asadar in acest moment locuiesc in Grumazesti, o localitate din apropierea orasului Targu Neamt. Blogul l-am lansat undeva, daca imi amintesc bine, prin noiembrie 2012. Prima "problema", daca ii pot spune asa, a fost cea a gasirii undei identitati. " Despre ce sa scriu?' asta era intrebarea.... la inceput am scris despre tehnologie, apoi am imbinat tehnologia cu stiri pe care le comentam. Ulterior m-am axat mai mult pe comedie, lucruri ciudate, amuzante. "Despre ce imi place sa scriu?", imi place sa scriu despre orice dar sa prinda si la public. Nu citesc bloguri anume.... am observat ca majoritatea bloggerilor mai vechi in bransa se considera ca niste zei ai tastaturii iar daca indraznesti sa ii contrazici asupra unui articol printr-un comentariu te fac cu ou si cu otet. Sunt in cateva grupuri de bloggeri pe Facebook de unde citesc diferite subiecte promovate acolo.

2. Cat de important e blogul tau pentru tine? Care a fost motivul pentru care ti-ai lansat blogul?

Nu m-am gandit niciodata la asta........ Nu sunt un blogger full-time plus ca in acest moment nu e in topul obiectivelor mele pe termen mediu si lung, nici nu ma gandesc sa fac o "profesie" din asta, pur si simplu e locul meu pe internet unde ma exprim dar am investit ceva timp si energie in el asa ca nu mi-ar place sa il pierd cumva. Asadar pe o scara de la 1 la 10 s-ar afla undeva pe la..... 6.

Un prieten isi lansa-se un blog si mi-a propus sa citesc cateva articole pentru o recenzie. Mi-a placut ideea si am lansat Blogu' lu' Piciu.

3. Cum caracterizezi blogul tau? Poti sa il prezinti pe scurt, in cateva cuvinte? Care e sloganul blogului tau?

Intr-un cuvant Blogu' lu' Piciu este flexibil, nu este blogul plin de spam creat pentru a aduce venit. Articolele pe Blogu' lu' Piciu nu se scriu pentru SEO, se scriu pentru cititor. Un slogan....... nu cred ca am dar in schimb am o mica descriere "Blog cu opinii personale, diverse istorioare, voie bună, fotografii, muzică, videoclipuri, bancuri, ştiri şi informaţii."

4. Ce subiecte tratezi pe blog? Care este tema ta preferata si de unde te documentezi?

In acest moment scriu despre orice...... daca vad un subiect, o imagine, un video sau imi vine o idee care consider ca merita tratata pe blog pur si simplu postez. 

5. Cata vreme petreci scriind/documentandu-te/comentand/promovand zilnic blogul tau?

In primul rand nu scriu zilnic, chiar am avut o perioada destul de lunga in care nu m-am atins de blog. Am avut perioade, in special la inceput, cand petreceam aproape toata ziua pe blog. Era in momentul cand promovarea trebuia sa fie foarte intensa. Ulterior dedicam blogului 2-3 ore dimineata iar seara mai verificam ce se intampla peste zi, eventual pregateam o postare pentru a doua zi.

6. Cat ai castigat de pe urma blogului tau (bani, gadget-uri, cunostinte)? Care este cel mai important castig de pe urma blogului?

Financiar nu am castigat nimic dar asta nu este o problema. Vreau sa spun ca nu m-ar deranja daca ar aduce si un profit dar nu am facut si nu fac un scop din asta.

7. Cat de importanti sunt cititorii blogului tau pentru tine?

Sunt importanti. Cititorul este al doilea factor, dupa administrator, care da o identitate si o personalitate blogului, plus ca fara cititori blogul este inutil. Intotdeauna am tratat cititorii cu respect si chiar daca au lasat comentarii mai acide am raspuns intr-o maniera civilizata.

8. In ce moduri iti promovezi blogul? Ce metoda de promovare ti se pare mai buna?

In primul rand il promovez pe retelele de socializare: facebook, twiter si google+. Desigur ca facebook este cea mai eficienta platforma. Din statistici am observat ca imi aduc trafic si diverse siteuri in care am inscris blogul dar acest trafic este relativ redus in comparatie cu cel adus prin retelele de socializare. Majoritatea traficului vine organic.

9. Sa discutam putin si despre latura ta offlline. Ce ocupatie ai si cum se impaca ea cu pasiunea pentru blogging? Ce hobby-uri ai?

Sunt o persoana organizata, realista, atenta la detalii si tot ce fac trebuie sa fie stabilit in prealabil foarte bine. Sunt pasionat de stiinta..... imi place sa gasesc explicatii logice pentru orice fenomen, asta cred ca se trage de la politehnica. Hobby...... imi place viata... e bun?.... Imi place viata!!!....... imi place sa ies cu prietenii, sa ma distrez, sa beau, as sta non-stop in baruri si restaurante. Sunt de parere ca trebuie sa iti asculti inima pentru ca viata e trecatoare si la un moment dat o sa regereti ca nu ai facut anumite lucruri. Nu vreau sa strang averi.... vreau sa traiesc modest dar fara griji. Hakuna matata!

10. Ai participat la concursuri pentru bloggeri? Cum ti se par aceste concursuri?

Am participat si la acest gen de concursuri si am ramas cu un gust amar. In aceste concursuri de advertising se creeaza bisericute si bloggeri se voteaza in functie de care si cum se cunosc. La un moment dat am vazut un articol mizerabil care a castigat, nu ca al meu ar fi fost deosebit dar am vazut altele care ar fi meritat sa ia premiul.

11. Cati bloggeri cunosti, pe internet sau in viata reala?

In viata reala cunosc unul singur, prietenul de la care a si plecat aceasta idee de blogging iar virtual pot spune ca sunt "prieten" cu mai multi, in sensul ca am discuta, ne-am promovat articole reciproc, ne-am mai sfatuit, etc.

03 octombrie 2013

Noul videoclip semnat Rihanna, continut explicit

Cred ca Rihanna isi coboara standardele pentru a vinde prin faptul ca promoveaza dansatoarele la bara. Imi amintesc ca sunt unele persoane care spun ca ar fi mai buna decat Beyonce. E trist ca o vedeta la acest nivel alege sa se promoveze prin nuditate.

Rihanna - Pour It Up

Grasu XXL feat Ami - Deja Vu, este cover?

Ascultam azi muzica si din intamplare dupa "Grasu XXL feat Ami - Deja Vu" playerul a sarit tocmai la "The Script feat. Will.I.Am - Hall of Fame" care ce sa vezi, este la fel. Mai bine zis piesa Deja Vu este inspirata din Hall of Fame. Piesele sunt mai jos, astept pareri.







 

Postări populare

fb