Ads 468x60px

24 decembrie 2012

Zeitgeist 2012: Anul in retrospectiva


23 decembrie 2012

Legatura dintre muzica si amintiri

Sunt sigur ca acest lucru nu mi se imtampla doar mie!!

Auzi o melodie veche si dupa primele acorduri iti trezeste amintiri, sunt acele momente care s-au petrecut cand acea melodie era la moda. Cel mai interesant este ca odata cu o melodie iti revin si imagini cu momente care nici nu ar mai fi revenit fara acel impuls. Asa ca asculta muzica pentru ca sa ai mai multe amintiri!!! 

Intoarcea bloggerului din mine!

        Stiu ca nu am mai scris de ceva timp pe blog, astazi se implinesc 13 zile de cand nu ma mai scris. Primul motiv a fost lipsa timpului, proaspat intors de la Iasi a trebuit sa imi realiniez, daca pot spune asa, prioritatilte vietii. Chiar este o concidenta ca am reinceput sa scriu in a 13 zi, oricum nu sunt superstitios. Este foarte probabil ca si urmatoarea perioasa sa fie una fara postari pentru ca vin sarbatorile, momentul in care toata lumea intra in repaus de la rutina zilnica si incepe cura cu bautura si carnati :)). Cam asta am avut de spus, nu prea multe!!

10 decembrie 2012

Gura pacatosului adevar graieste

Vizibil nervos, Vasile Blaga a facut o gafa care cu siguranta a starnit multe hohote de ras cand a "recunoscut" ca "de mai bine de o luna, ARD-ul a dus o campanie de mistificare si manipulare nationala." 

09 decembrie 2012

Ajunge in fata comisiei de votare



Cu o lovitura puternica, voi alege!!

Astazi este ziua cea mare, ziua in care ne exercitam dreptul de vot. De prea mult timp astept acest moment si oricat de neprielnica este vremea nu vreau sa ratez ocazia de a sustine o formatiune politica si de a da o palma celorlalte. Niciodata nu am avut aceasta dorinta de a vota. Odata ajuns in cabina probabil ca voi verifica de trei ori locul in care am sa pun stampila dupa care, cu o lovitura puternica, voi alege.

07 decembrie 2012

Taxa Google pentru cautare

Este posibil ca Google sa nu mai fie gratuit incepand cu Germania, tara in care este posibil sa se aplice aceasta taxa. Legea copyright-ului este in prezent in dezbatere in Parlament iar daca va fi promulgata utilizatorii Google vor trebui sa plateasca o taxa pentru fiecare accesare a unei pagini media cum ar fi articole din ziare, fotografii etc. Banii astfel stransi vor merge catre acele publicatii care au fost accesate.

Odata cu aceasta modificare vor fi voci pro si contra. Eu sunt pro si am sa iti spun si din ce motive. In primul rand o astfel de lege, prin care site-urile de media ar castiga din continut, ar duce la o scadere a numarului de bannere publicitare pe acele site-uri, deci mai putini nervi la accesare si mai cred ca ar duce la o crestere a calitatii continutului de pe internet. Daca tot platesc pentru o accesare trebuie sa fie ceva de calitate, nu prostiile astea de pe Evenimentul sau Gandul. Vor fi aia care o sa strige in gura mare ca internetul trebuie sa fie liber si multe altele de genul asta. Le spun ca internetul este liber, poti accesa ce pagina vrei si nimeni nu te obliga sa intri pe un site sau sa folosesti Google. Si mai cred in dreptul fiecaruia de a-si pune o taxa pentru accesarea proprietatii intelectuale sau sa isi rezerve dreptul de a-si selecta cititorii.

Ce site-uri de informare merita citite

Salutare!
Eu am abonamente feed la mai multe site-uri de informare din Romania dar ma nemultumeste ca marea majoritate a stirilor sunt de cacao si redactorii aia sunt tot timpul socati orice stire incepe cu "Soc" si "Incredibil" dar daca citesti articolul ti se face mila de neuronul plapand din capul acestuia si de cele mai multe ori titlul nu este reflectat in continut. Vreau 2-3 site-uri pentru informare dar sa fie serioase.
 Tu ce presa citesti? Sau mai exact de la ce site-uri de stiri ai abonament feed?
Just smile and wave boys, smile and wave!

06 decembrie 2012

Base va ureaza sanatate si impliniri

Base, presedintele ilegitim al Romaniei, a iesit sa ureze numai de bine celor ce poarta numele Sfantului Nicolae.Mesajul ar fi fost complet daca adauga si traditionalul "Sa traiti bine!"

Iata mesajul:

"Doresc să urez tuturor celor care poartă numele Sfântului Nicolae multă sănătate şi împliniri alături de cei dragi. Fie ca sărbătoarea acestui sfânt atât de îndrăgit, care a împărtăşit lumii întregi generozitatea şi puterea credinţei, să ne aducă speranţă şi bucurie. La mulţi ani!"

Preţurile locuinţelor s-au redus la jumătate faţă de 2008

Pretul constructiilor a inceput sa scada din martie 2008 si este pe aceeasi panta descendenta chiar si in acest moment. Se pare ca pretul pe metru patrat se afla undeva la jumate fata de cel din 2008 si anume 1.000 de Euro/mp. Pretul inca este sus si ma are loc de scadere. 1000 de Euro/mp este enorm de mult in conditiile in care pretul de constructie nu depaseste 5-600 de Euro/mp si asta  daca se folosesc materiale scumpe. va dati seama ca dezvoltatorii nu se complica prea mult si tind sa termine o constructie cu un pret cat mai mic pe metru patrat. Din punctul meu de vedere, un dezvoltator nu ridica o constructie cu mai mult de 400 de Euro/mp.

03 decembrie 2012

Cum sa calculez bugetul pentru renovarea unei locuinte?

Tu intrebi


Doresc sa renovez locuinta, adica sa pun geamuri termopan, usa tot la fel, centrala termica (90mp. suprafata), sa ridic cu un metru zidul garajului, sa torn placa peste si sa vin cu acoperisul de pe casa peste garaj. As mai avea si prin casa de facut cate ceva: de zugravit, gresie in bucatarie si antreu ... cate voi reusi... a da, si zugravit casa pe dinafara, asta neaparat. Cum sa-mi calculez bugetul pentru asta? Vreau sa iau credit de la banca, ce suma mi-ar trebui?

Eu raspund

In ceea ce priveste costul renovarii apartamentului, excluzand modificarile asupra garajului, puteti realiza chiar si dumneavoastra o estimare a costului, masurand suprafetele si luand in calcul un pret mediu de pe piata, pentru fiacare material necesar.
Referitor la problema cu garajul, aveti nevoie de autorizatie pentru a face modificarile dorite. In cazul in care deja aveti aceasta autorizatie, apelati la un arhitect pentru a va face un calcul pe proiectul existent. Acest calcul se numeste deviz. Arhitectul va va da sfaturi si in ceea ce priveste masurile de siguranta pe care trebuie sa le aveti in vedere vis a vis de modificarile pe care doriti sa le faceti.

Cum pot ascunde sau modifica colturile rotunjite?


Tu intrebi

Buna ziua!
Sunt noua pe acest site, dar am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Problema mea consta in faptul ca dorind sa reamenajez o camera dintr-o casa veche, am constatat rotunjimea colturilor dintre tavan si pereti, ceea ce nu ma incanta foarte tare. Ce as putea face sa dau o nota de modernitate acestei camere, luand in considerare acest lucru? Cum le pot ascunde sau modifica?
Cu multumiri anticipate,
Mihaela Trifu

Eu raspund

Stimata doamna Mihaela Trifu,
Daca doriti sa ascundeti aceste scafe, puteti realiza un tavan fals cu cativa centimetri sub ele. Insa este mult mai simplu sa angajati un zidar care sa le inlature pur si simplu si apoi sa refaca zonele la unghi drept.

Ce solutie oferiti pentru a realiza un tavan?


Tu intrebi

Buna ziua!
Am o casa la care am facut unele modificari mai precis am adaugat inca 3 incaperi, si am ajuns la faza tavane. Pe grinzile de lemn am prins in cuie cherestea cu grosimea de 2,5 pe toata suprafata tavanelor ,ce solutie oferiti pentru a realiza un tavan?
Am primit unele indicatii de la diversi meseriasi , cu placi de rigips sau cu polistiren lipit direct pe cherestea.
As dori un sfat si de la dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.

Eu raspund

Stimate d-le Marius Barbus,
Ambele solutii sunt posibile tehnic vorbind, dar cu urmatoarele obsevatii:
In cazul tavanelor cu gips-carton prinderea placilor va sfatuiesc s-o faceti nu direct pe scindura ci prin intermediul profilelor specifice sistemului, montate perpendicular pe directia pe care s-a batut scindura.
Pentru varianta cu polistiren, folositi placile produse special in acest scop si care au un sistem de imbinare prin petrecere care impiedica aparitia fisurilor ulterioare.
Personal prefer primul sistem chiar daca este mai costisitor.

Coreea de Nord vrea sa aiba propriul satelit

Coreea de Nord vrea sa lanseze "un satelit pasnic" pe orbita Pamantului. Pe sistemul "numai voi sa va uitati in curtea noastra? vrem sa va vedem si noi". Problema este ca Statele Unite si aliatii sai, inclusiv Coreea de Sud si Japonia considera ca acea racheta are alte scopuri si anume testarea unie rachete balistice cu raza lunga de actiune. Incluziv Rusia se opune lansarii satelitului.
Cu statul Coreean nu prea ai ce sa discuti ca ei oricum fac ce vor in curtea lor. Ramane de vazut intre 10 si 22 decembrie daca racheta va fi balistica sau va trimite un satelit pe orbita. In ambele cazuri nu cred ca este bine.

In spirit de gluma si pentru a da de treaba fanilor sfarsitului lumii sa speram ca nu va fi o bomba atomica lansata pe data de 21 decembrie astfel incat sa se implineasca profetia.

Taxa auto - I will be back

In aceste momente premergatoare alegerilor, guvernantii sunt si ne tin intr-o stare de "silenzio stampa". Nu intra in vigoare nici o lege care ar putea supara electoratul deoarece miza este prea mare insa dupa alegeri, indiferent de cine va forma guvernul, mecanismul de sufocare a cetateanului va reporni. Un prim factor va fi reinstalarea taxei auto. Sigur ca aceasta nu o sa fie sub aceasta denumire pentru ca ar speria cetateanul care face borboane pe frunte doar cand aude aceste doua cuvinte. Se va numi taxa de protectie a mediului dar in esenta va fi taxa auto cu un machiaj care sa o faca mai agreabila. Premierul Victor Ponta a anuntat ca "taxa nouă va intra în vigoare când va fi gata".

Cand va fi gata?

In opinia mea, va fi gata undeva dupa 9 decembrie si este foarte probabil sa intre in vigoare undeva pe la inceputul anului viitor.

Abuzul facut de RCS&RDS

Dupa ce au scos din grila de programe canalul de televiziune Discovery Channel, cei de la RCS&RDS au anuntat ca vor scoate si Animal Planet. De la data de 1 decembrie acestea au fost inlocuite cu proprile canale si anume Digi AnimalWorld si BBC Entertainment. Acest lucru nu este o problema pentru utilizatorii care nu vizioneaza aceste canale si pentru care lipsa sau inlocuirea acestora este lipsita de importanta. Eu ma declar un fan al canalelor de stiinta si in special un fan al Discovery Channel asa ca aceasta schimbare ma afecteaza grav.

De ce spun ca acest lucru este un abuz?

Pai, eu cand am facut contractul la RCS&RDS acesta avea precizata si o grila de canale pentru care am acceptat sa platesc o anumita suma iar RCS&RDS s-a angajat sa le furnizeze. Acum RCS&RDS imi spune ca acel contract este o vrajeala si ca pentru ei nu are prea mare importanta pentru ca oricum vor furniza ce canale vor muschii lor. Ma intreb ce ar fi zis RCS&RDS daca ma hotaram si eu sa nu mai platesc 10 lei la abonament, asa cum este precizat in contract, ci sa platesc doar 8 lei pe motiv ca nu mai am bani sau ca nu ma uit la anumite canale. Nu sunt jurist dar din cate imi dau seama aceasta actiune implica si o schimbare a contractului care poate fi efectuata doar cu acordul ambelor parti. Deci, daca nu imi convine aceasta schimbare consider ca am tot dreptul sa reziliez contractul si sa imi aleg alt provider.

02 decembrie 2012

Trolarea prietenei

Unul care poarta chilotii lui Batman isi impiedica prietena sa faca un video cv.

Interviu cu John McAfee intr-o locatie secreta

Cum se monteaza parchetul laminat

Pentru montarea corecta a parchetului laminat, suportul trebuie sa fie plan si rigid. Planeitatea se poate obtine prin turnarea sapei autonivelante. Inainte de aplicarea parchetului se aseaza pe suport un strat de separatie, pe care il gasiti la orice magazin ce comercializeaza parchet laminat. Acesta are mai multe roluri, de termo- si fonoizolatie, dar si de a asigura glisarea parchetului la contractii si dilatari. Lipirea se va face pe canturi. Avantajul principal este rezistenta la apa a lipiturii, precum si consumul redus pe unitatea de suprafata si lipsa totala a mirosului. Acolo unde conditiile permit, se stabileste orientarea lamelelor de parchet astfel incat rosturile dintre ele sa fie paralele cu latura scurta a camerei. Un recipient de 750g este suficient pentru aproximativ 30 m² de parchet laminat. Nu este indicat sa se prelucreze sub o temperatura de +3ºC. Lipirea realizata este foarte puternica, definitiva la numai 12 minute de la aplicare. Materialul care iese printre caneluri trebuie imediat sters cu o carpa umeda. Dupa intarire, surplusul nu mai poate fi indepartat decat mecanic. Suprafata de parchet trebuie sa fie montata cu rosturi de dilatatie la pereti, stiut fiind faptul ca materialul "lucreaza" functie de conditiile de temperatura si umiditate. Spatiul ramas între perete si parchet se mascheaza cu ajutorul plintelor. Se preseaza usor si montarea este gata.

01 decembrie 2012

Cum sa ai o camera luminoasa

Peretii reflecta sau absorb lumina mai mult sau mai putin, in functie de natura suprafetei lor. Este bine cunoscut faptul ca peretii finisati in culori deschise si stralucitoare reflecta mai multa lumina decat cei in culori inchise si terne, care absorb lumina . 

Pentru o iluminare reusita, retineti ca podeaua si plafonul reprezinta aproape 30% din suprafata unei camere cu toate acestea, un tavan alb reflecta pana la 90% din razele de lumina, in timp ce pardoseala nu reflecta decat 10%.

De asemenea, sursele luminoase gen lampadare si aplice cu variatoare de intensitate pot multiplica efectele luminoase si pune in valoare elementele interesante ale interiorului.

Centrale termice


Centrala termica potrivita locuintei tale

Odata cu apropierea iernii, a venit din nou vremea sa ne gândim la sisteme de încalzire a locuintei.

Este adevarat ca piata abunda de oferte la astfel de produse, însa cele mai cautate ramân centrale termice, asta poate si pentru ca gama este extrem de variata, de unde si preturile accesibile pentru majoritatea buzunarelor. Dar o gama diversificata de produse poate ridica probleme atunci când vine vorba de „ce se potriveste mai bine pentru fiecare locuinta în parte".

Centralele termice se împart în mai multe categorii în functie de

- putere,
- combustibilul pe care îl folosesc
- locul în care sunt instalate.

În functie de aceste caracteristici fiecare tip de centrala se preteaza anumitor spatii, iar nepotrivirea lor duce la performante scazute si utilizatori nemultumiti.

Alegerea corecta

S-a întâmplat tuturor sa se întoarca de la cumparaturi si sa constate ca produsul nou achizitionat nu este ceea ce cauta. De cele mai multe ori acest lucru se întâmpla atunci când ajuns în magazin, vânzatorul începe sa îti însire nenumarate modele care mai de care mai performante si mai sofisticate, dar care de multe ori se potrivesc cu ceea ce vrem precum nuca în perete. O astfel de greseala se poate face cu usurinta atunci când cumparam o centrala termica. Puterea este unul dintre caracteristice principale ale unui astfel de produs. Pentru apartamente, cele mai uzuale sunt cele de 24 de kw. Acestea reusesc sa faca fata cu brio apartamentelor standard românesti cu doua, trei sau patru camere si sa asigure apa calda pentru una sau doua bai. În ceea ce priveste apartamentele noi, cu suprafete mari, sau casele, calculul cu privire la dimensionarea corecta a centralei se face în functie de suprafata care trebuie încalzita si de numarul de consumatori de apa calda menajera. Recomandat este ca înainte de a pleca sa cumparati o centrala termica sa cereti opinia unei persoane cu experienta în domeniu.

Un alt tip de clasificare se face în functie de amplasare.

Astfel putem vorbi despre:

- centrale murale
- cele clasice care se pun pe perete
- centrale de pardoseala.

Acestea din urma sunt centrale cu puteri mai mari de 24 de kw si în general nu sunt recomandate pentru uz rezidential, iar acolo unde se instaleaza sunt folosite cele pe lemne si nu pe gaz metan. De asemenea, instalarea unei centrale de pardoseala într-o locuinta impune montarea unui boiler separat pentru producerea apei calde. Pe de alta parte, tinând cont de faptul ca este vorba de o centrala de putere mare, costurile de achizitie si de montare sunt si ele pe masura.

O ultima clasificare se face în functie de combustibilul pe care îl folosesc si se împart în:

- centrale pe lemne,
- cu peleti
- pe gaz
- electrice

Acestea din urma au la rândul lor câteva subcategorii. Tehnologia de functionare utilizata face ca centralele pe gaz sa se împarta în:

- centrale instant
- conventionale, recomandate pentru blocuri si în general persoanelor cu buget scazut
- centrale în condensare cu un randament ridicat si dotari complexe.

Tot în cazul centralelor pe gaz puteti opta pentru

- varianta combi, care produce atât apa calda menajera, cât si agent termic
- varianta care produce numai agent termic. 

In a doua situatie apa calda poate proveni de la un sistem combinat de boiler sau panouri solare.

O ultima subcategorie include

- centralele termice fara sau cu acumulare 
Acestea din urma dispun de un rezervor cu capacitate de pâna la câteva zeci de litri care asigura un aport sporit de apa calda. Din acest motiv, centralele termice cu acumulare sunt recomandate gospodariilor cu mai multi consumatori de apa.

Punerea in functiune

Alegerea tipului de centrala potrivit este doar începtul unui sir de decizii pe care va trebui sa le luati. Pe lânga clasificarea în functie de putere, amplasare si combustibil, la fel de importante sunt si functiile si dotarile de care dispune, garantia oferita de producator, dar si serviciile de garantie si service în postgarantie. Este important sa alegeti produse cunoscute pe piata si sa va asigurati ca reteaua de service este destul de extinsa. Astfel, în cazul unei defectiuni, se va putea interveni rapid, iar eventualele piese de schimb vor putea fi aduse într-un interval de timp mic. De obicei centrala termica se monteaza în bucatarie, dar în lipsa de spatiu se poate gasi si un alt loc favorabil bunei functionari. Indiferent de loc, montarea ei implica achizitionarea altor
materiale si implicit costuri suplimentare. Preturile centralelor termice variaza ca la orice alt produs, în functie de dotari. Cele mai simple pot fi achizitionate cu mai putin de 2.000 de lei, în timp ce o centrala sofisticata, cu functii complexe care ofera un grad de confort sporit, poate avea preturi de pâna la 10.000 de lei si chiar
mai mult.

 

Postări populare

fb