Ads 468x60px

31 octombrie 2012

Disney cumpara "Star Wars" pentru $4.05 Billion

E oficial, GTA V va fi lansat in primavara - vezi trailer


Este oficial, Grand Theft Auto V se va lansa in toata lumea, pe Xbox si PS3, in primavara. Versiunea pentru PC nu e luata inca in calcul. Actiunea va avea loc in California de sud, in zilele noastre.
Precomenzile se vor putea face incepand cu 5 octombrie iar tot din octombrie se vor da mai multe detalii cu privire la joc.
Ce credeti ca va fi nou in GTA V?

Enhanced by Zemanta

Valoarea unei vieti?


      Conform judecatorilor Brasoveni, o viata de om costa aproximativ o treime din valoarea unui Logan. Cel putin atata valoreaza in cazul lui Serban Huidu, care trebuie sa despagubeasca familia celor decedati cu o masina similara celei implicate in accident. Acesta nu va sta nici o zi in inchisoare, judecatorul justificand ca Huidu este "o persoană corect integrată social, fără antecedente penale".
        Din asta sa intelegem ca daca esti o persoana fara antecedente si integrata social poti sa faci un accident in care sa moara trei oameni si asta fara sa patesti nimic, desigur cu conditia ca sa nu te numeri printre cei trei.
        

De astazi reteaua 4G este disponibila



        Pentru a putea beneficia de avantajele conexiunii 4G, dispozitivul care se conecteaza trebuie sa fie compatibil LTE. Aceasta conexiune asigura viteze de conectare de pana la 100Mbps. Pe langa alte beneficii, filmele HD si videoconferintele HD nu mai sunt de acum o problema. 
      Dintre terminalele compatibile 4G amintesc iPhone5, Lumnia 920, Galaxy Note II, RAZR HD si desigur iPad Mini
       Cu toate ca lansarea oficiala a serviciului este in 2013, Vodafoane a anuntat ca indepand de astazi clientii, din principalele orase, pot testa serviciile 4G. 
     Cel putin la inovatii tehnologice suntem si noi printre primii, Romania fiind a treia tara care implementeaza aceasta tehnologie. Probabil suntem largi la buzunar cand vine vorba de noi tehnologii si operatorii stiu asta.
        Cu speranta ca v-a placut acest articol, v-a invit sa lasati un feedback.Va multumesc!



Enhanced by Zemanta

30 octombrie 2012

Google Nexus 7 vs. iPad Mini

          Mare dilema mare, care dintre aceste doua tablete este cea mai buna. Cei de la Apple spun ca iPad Mini este mai bun pentru ca dimensiuniea diagonalei este perfecta pentru navigarea pe internet. Pentru a face o adevarata departajare trebuie analizate toate specificatiile.
Apple iPad MiniGoogle Nexus 7
Sistem de operare:iOS 6Android 4.1
Display:7.9 inch IPS

1024×768 (163ppi)
7 inch IPS

1280×800 (216ppi)
Marimi:7.9 x 5.3 x 0.28 inch7.8 x 4.7 x 0.41 inch
Greutate:0.68 lbs/308 grams0.75 lbs/340 grams
Procesor:Dual-core A5Quad-core Nvidia Tegra 3
Memorie:16GB, 32GB, si 64GB8GB si 16GB
Camera:5MP spate
1.2MP fata 
1.2MP fata
baterie:10 ore (rated)10.1 ore(tested)
NFC:NuDa
  
         Dupa cum se vede, Nexus 7 se tine strans de iPad Mini ba chiar il si depaseste la unele caracteristici. In cele din urma ramane intrebarea daca vreti un iPad Mini doar pentru ca sunteti fan Apple sau un Nexus 7?
         Cu speranta ca v-a placut acest articol, v-a invit sa lasati un feedback.Va multumesc!

Enhanced by Zemanta

GTA V va fi lansat in primavara anului viitor

Report Grand Theft Auto V releases Spring 2013
         Conform unor imagini aparute in Anglia, GTA V va fi lansat in primavara anului viitor. Rockstar nu a făcut nici un anunț oficial despre data de lansare a jocului.
Report Grand Theft Auto 5 releases Spring 2013

Enhanced by Zemanta

In Olanda se vor construi autostrazi inteligente


        Asa numitele "autostrazi inteligente" vor avea marcajele facute cu o substanta speciala care se incarca pe timpul zilei iar noaptea lumineaza pe o durata de aproximativ 10 ore. Proiectul urmeaza sa fie implementat din 2013 si se urmareste marirea sigurantei pe timp de noapte. Toate astea se intampla timp ce la noi nu sunt in stare sa plombeze o groapa.
         Cu speranta ca v-a placut acest articol, v-a invit sa lasati un feedback.Va multumesc!

Enhanced by Zemanta

Nu o sa crezi cat este de usor sa afli pinul unui card

        Trebuie sa stii ca codurile PIN ale cardurilor bancare si nu numai sunt foarte usor de aflat si asta din cauza noastra pentru ca folosim niste combinatii foarte predictibile.Nick Berry, consultant pe tehnologie a analizat o lista de 10000 de parole existente din patru cifre si le-a analizat pe cele in care s-au raportat brese de securitate. Acesta a realizat ca unele combinatii sunt foarte predictibile pe cand altele sunt alese de un numar foarte mic de utilizatori.

29 octombrie 2012

4 pluginuri Gmail foarte folositoare

O lista de pluginuri pe care le folosesc si consider ca sunt foarte folositoare

1. Taskforce: Transforma emailurile in "tasks" care pot fi vazute si de pe mobil.
http://www.taskforceapp.com/
2. Rapportive: In mare arata cam toate informatiile despre persoana de la care ati primit emailul, cine sunt, unde sunt, profilul de facebook, emailurile recente primite de la ei, etc.
http://rapportive.com/
3. Snooze your email for Gmail: Daca ai prea multe emailuri importante in imbox si iti este frica ca ai putea omite sa raspunzi la unul poti folosi acest plugin pentru a seta o alarma si astfel poti raspunde la el mai tarziu.
https://chrome.google.com/websto…
4. Boomerang: Poti seta ca un email sa fie trimis la o ora setata.
http://www.boomeranggmail.com/
        Cu speranta ca v-a placut acest articol, v-a invit sa lasati un feedback.Va multumesc!

Enhanced by Zemanta

Noaptea mintii - sistem de alerta

         Am mai auzit ceva in seara asta. Guvernul, cum statea el asa, s-a gandit la binele cetateanului care calatoreste in strainatate si pentru ca acesta sa nu ajunga fara sa isi dea seama intr-o zona cu un potential pericol, va fi anuntat de la intrarea intr-o tara unde este razboi civil, uragane si ale minunatii de pericol si i se vor face cunoscute diferite numere de telefon care pot fi apelate in caz de pericol iminent. La prima vedere acest lucru pare foarte bun dar daca il analizam mai in profunzime ne dam seama ca nu e chiar asa. In primul rand in aceste zile informatia circula foarte repede si nu cred ca cineva care merge intr-o alta tara nu stie de inainte daca sunt evenimente majore care i-ar putea afecta calatoria ceea ce face acest sistem inutil. Avem atatea smartphone-uri, laptopuri si tablete pe care curg continuu informatii. In al doilea rand pentru a fi trimise informatiile sistemul trebuie sa cunoasca locatia persoanei ceea ce nu e tocmai corect. Stiu ca localizarea s-a putut si se face si acum dar cred ca acest sistem este facut pentru ca oamenii in negru sa aiba o acoperire legala in urmarirea diverselor personaje.
Enhanced by Zemanta

In 2013 BMW introduce ediția M3 Coupe Frozen Limited

        
        Din acest moment M3 Coupe Frozen Limited nu trebuie sa mai fie doar un concept. BMW a anuntat lansarea masinii M3 Coupe Frozen Limited pentru anul 2013.
         BMW va vinde in continuare actualul model M3 coupe pana la momentul lansarii noului model. Noul model Coupe Frozen Limited este foarte asemanator cu ultimul model insa pentru acest model cumparatorii pot alege intre argintiu, albastru sau rosu, toate culorile fiind mate.
         Cumparatorii pot beneficia de pachetul "Competition", suspensie cu 13 cm mai joasa, jante negre mat de 19 inch, sistem electronic de control a suspensiei. De asemenea in interior masina va avea piele neagra Novillo. 
        M3 Frozen Silver M3 din 2012 sa vandut la $81.060. M3 M3 Coupe Frozen Edition din 2013  avand in plus doua culori dintre care puteti alege, se va vinde cu $76.395.
        Cu speranta ca v-a placut acest articol, v-a invit sa lasati un feedback.Va multumesc!






Enhanced by Zemanta

"Nasii" de la CFR - jurnalistii in alerta

          Nu se poate sa nu fi auzit in aceste zile de "Reteaua nasilor de la CFR". Se pare ca procurorii au descoperit, spre uimirea tuturor, ca nasii CFR iau bani in schimbul asigurarii calatoriei. Toata lumea stia ca " se merge cu nasu' ", si daca nu au mers niciodata cel putin cunoaste pe cineva care a facut acest lucru. E un fapt foarte bine cunoscut, asa cum se stie ca o roata se invarte sau puteti folosi ce comparatie vreti. Se pare ca reteaua se intinde pana la cele mai inalte locuri ierarhice si ca tota lumea e unsa de miere pe la gura. Nu zic ca este un lucru rau dar imi aminteste de arestarile din vami care s-au stins subit si nimeni nu a patit nimica ci doar au fost plimbati putin pe la parchete si sunt sigur ca istoria se va repeta in acest caz. Cel mai probabil in aceste zile se fac niste miscari iar atentia publicului si a presei trebuie indreptata in alta directie. 
Enhanced by Zemanta

Adevarul despre Facebook


Liceul redus la trei ani - reforma de dragul reformei


          In cautarea celei mai bune solutii de a salva sistemul de invatamant, fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a decis ca rezultatele slabe de la bacalaureat sunt date de un ciclu liceal prea mare, asa ca a decis sa il reduca la doar trei ani. Singurii care ar fi fost avantajati de aceasta "reforma" ar fi fost elevii care reusesc totusi sa pacaleasca sistemele "ultraperformante" de supraveghere si ochiul ager la supraveghetorului deoarece ar fi avut mai putina materie de acoperit, deci mai putine copiute de manuit.     
După ce trecuse la gimnaziu, clasa a IX-a ar putea rămâne tot la liceu. Părinţii sunt convinşi că scurtarea ciclului liceal ar afecta performanţa elevilor. Desigur ca acest tip de modificare ar fi frectie la picior de lemn.
        Sunt mai multe variabile care au dus la prabusirea sistemului de invatamant si toti factorii implicati, incepand de la guvern, profesori, si elevi, au partea lor de vina. In primul rand salariile mizere ale profesorilor nu ii motiveaza pe acestia sa faca performanta si sa nu uitam rezultatele slabe de la titularizarile profesorilor. Cum poate un profesor care ia 5 la examen sa faca performanta cu elevii? "Manelarizarea" tarii a facut elevii sa aiba alte idealuri iar faptul ca vad sau aud de oameni cu studii superioare care lucreaza ca shaormisti le intareste ideea ca anii de scoala sunt un drum spre nicaieri.
        Ideea e ca aceasta lege de reducere a ciclului liceal a intrat deja in vigoare iar elevii care sunt acum in clasa a VI-a sunt prima generatie care va face clasa a IX-a la gimnaziu. Actualul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustinuta de Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, vrea sa schimbe aceasta lege astfel incat ciclul liceal sa revina la patru ani. 
         In concluzie, elevii se afla intr-un continuu joc de ping pong jucat de oameni iresponsabili care nu vad, nu vor sau nu pot sa aplice adevaratele reforme care ar duce la salvarea sistemului de invatamant.
          Cu speranta ca v-a placut acest articol, v-a invit sa lasati un feedback.Va multumesc!
           

Enhanced by Zemanta

28 octombrie 2012

"Dupa dealuri" - catalogat ca cel mai bun film din ultimii 20 de ani


         Ultimul film al regizorului Cristian Mungiu, "Dupa dealuri" este cel mai bun film din ultimii 20 de ani ai Romaniei. Filmul este deosebit deoarece prezinta cu multe detalii o parte consistenta a societatii noastre. Talentul de povestitor al lui Mungiu atinge cote maxime in acest film depasind predecesorul film si anume "4 luni, 3 saptamani...". Spre deosebire de alte filme romanesti acesta este lipsit de sex si violenta.
         Filmul este inspirat din intamplarea de la Tanacu iar actiunea te tine cu sufletul la gura pana la sfarsitul filmului.
         De ce "Dupa dealuri" este cel mai bun film despre Romania facut in ultimii 20 de ani? Pentru ca povesteste echilibrat despre lucruri mai putin cunoscute. Pentru ca ii lasa pe telespectatori sa gandeasca singuri... ceea ce e o forma de respect cu care romanii se intalnesc atat de rar.
Enhanced by Zemanta

Hotelurile de 2 stele vor disparea in maxim doi ani


           Cerea tot mai scazut pentru hotelurile de doua stele ne indeamna sa credem ca in maxim doi ani acestea vor disparea fie vor fi modernizate si clasificate de la trei stele in sus. o alta optiune ar fi transformarea acestora in cladiri de birouri.
          "Oamenii încep să renunţe la hotelurile de două stele şi să le caute pe cele de trei stele, care chiar dacă sunt puţin mai scumpe, arată mai bine. Lumea a început să aibă rezerve atunci când este vorba de hotelurile de două stele, care în general sunt nemodernizate, şi se fereşte de ele, mai ales în oraşe", spune Lucia Morariu proprietara uneia dintre celem ai mari agenţii de turism cu capital autohton din România.
          "Curăţenia precară, personalul nepoliticos, serviciile proaste şi managementul defectuos sunt printre cele mai mari probleme ale hotelurilor de două stele. Proprietarii îşi doresc ca hotelul lor să arate mai bine, să fie cotat mai bine, deci să aibă mai multe stele. Cei care nu au resurse financiare au rămas în urmă şi ori vor vinde, ori vor închide în următorii ani dacă nu se adaptează la creşterea pretenţiilor de confort ale clienţilor", spune George Mărginean, proprietarul Karpaten Turism.
            
Enhanced by Zemanta
 

Postări populare

fb